Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

PDP Victrix Pro BFG

PDP:s skrytdosa till PS5 är lila och läcker. Den går att bygga om och den levereras i en sexig bärväska. Kan den kanske toppa Dualsense Edge? Petter berättar allt...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det var med den numer sex år gamla Thrustmaster Eswap Controller som jag för första gången stötte på en konsoldosa som var helt modulär och därmed gick att skräddarsy efter eget tycke och smak enbart med en medföljande insexnyckel. PDP Victrix Pro BFG (vilket jag innerligt hoppas står för Big Fuckin Gun även i detta avseendet) bygger på samma grundidé men tar Thrustmasters grundidé till nästa nivå.

HQ
PDP Victrix Pro BFG
Med hjälp av den medföljande insexnyckeln kan du byta plats på styrspakarna samt byta ut den högra mot en "Fight Pad" med sex knappar.

Kör du PS4 och PS5, eller vill du kunna nyttja din nya pro-handkontroll till PS5 samt till din PC? Inga problem, Victrix Pro löser rubbet via en liten mikroslider på baksidan och om det är något som känns helt rätt med denna dosa, är det hur genomtänkt och finurligt allting är. Jag påbörjade min testvecka med att använda Victrox Pro precis som den levereras ur kartong, spelade Fortnite, Gods of War: Ragnarok samt Call of Dut: Warzone 2.0 med den och även om jag är supervan med den alldeles underbart bra Dualsense Edge idag, trivdes jag med placeringen av styrspakarna (asymmetriskt). Ergonomin påminner i grunden mer om Xbox Elite 2 än om en Dualsense och med tanke på hur bra den är, Xbox-handkontrollen, är det såklart inget minus.

PDP Victrix Pro BFG
Symmetriska styrspakar är möjligt precis som motsatsen.

Jag spelade sen Mortal Kombat 1 och använde då den stilfullt lilafärgade nyckeln som medföljer i förvaringsväskan för att skifta den högra delen av handkontrollen till medföljande "Fight Pad", som fungerar mycket bättre än vad jag hade trott. Mycket, mycket bättre. Jag bytte även ut det Sega Master System-liknande styrkorset mot ett mer traditionellt sådant (det medföljer tre stycken olika) och njöt sen av den enskilt bästa handkontrollupplevelse jag haft i ett fightingspel på många år. Det kan mycket väl vara så att det är på just fightingsidan som denna dosa gör allra bäst ifrån sig.

Detta är en annons:

På baksidan sitter det likt på en Scuf fyra stycken programmerbara knappar som är både mindre och har mindre "travel" än de två knapparna som sitter på undersidan av en Dualsense Edge och i Fortnite ställde jag in dem så att jag kan ladda om, hoppa samt plocka upp vapen med tre av dem och det har fungerat väldigt väl även om det som alltid krävs en del tid för att ställa om och vänja sig vid något nytt, något annat. Med programmet Victrix Control Hub går det enkelt att ändra på det man kan ändra, och det är ganska mycket.

PDP Victrix Pro BFG
Trigger-knapparna går att ställa in så att de "färdas" minimalt mycket, som ett musklick ungefär.

Storleken för min del är lite för liten, helt klart, men det handlar ju också om att mina händer går att jämra med dubbla klasar fullstora bananer. Greppet är skönt och känns mer hållbart och beständigt än det som klär Elite 2 Controller och jag gillar känslan i samtliga knappar. Jag gillar även designen på PS5 Touchpad samt knapparna på sidan om den, som smälter in i grundformen på ett bättre sätt än på Sonys egna handkontroll. Mixen mellan blyertsgrå plast och lila detaljer är också lyckad och får Victrix Pro att se unik ut, utan att kännas skrikig eller "plastig". Totalintrycket gällande materialval och premiumkänsla är väldigt bra och det råder inga som helst tvival för egen del om att detta är en väldigt bra handkontroll.

Det stora minuset för mig dock är att Victrix Pro helt saknar adaptiva triggers och haptisk feedback. Faktum är att det helt saknar vibrationsmotor vilket drar ned betyget ett snäpp för egen del. För 2200 kronor borde vi absolut fått någon slags rumble, i alla fall.

Detta är en annons:
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Grymt fin ergonomi, bra materialval, modulär, snygg, perfekt till fightingspel, lång USB-sladd
-
Saknar helt rumble-kapacitet, lite för liten, dyr
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

7
PDP Victrix Pro BFG

PDP Victrix Pro BFG

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

PDP:s skrytdosa till PS5 är lila och läcker. Den går att bygga om och den levereras i en sexig bärväska. Kan den kanske toppa Dualsense Edge? Petter berättar allt...Loading next content