Svenska
NYHET - SPONSRAT INNEHåLL

Persona 5 Tactica: Alla spelbara Phantom Thieves presenterade

Vi tar en titt på de olika karaktärerna som utgör Phantom Thieves i Atlus nyligen lanserade strategispel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Nu när Persona 5 Tactica debuterat till Game Pass, Xbox One, Xbox Series S/X, Windows, PS4, PS5, Switch och Steam, har många av er säkert redan påbörjat det senaste äventyret med Phantom Thieves. Men om du inte gjort det och undrar vilka du kan spela i den här helt nya delen, tänkte vi berätta det för dig.

HQ

Persona 5 Tactica utspelar sig i en mängd olika kungadömen med unika teman, vissa inramade efter viktiga historiska perioder, och följer Phantom Thieves när de ställs inför sin hittills största utmaning. Efter att ha transporterats till ett nytt rike och ställts mot farliga och tyranniska härskare som kallas Legionnaires, har Phantom Thieves tagit med sig ett antal nya personer för att hjälpa dem övervinna detta hot.

Persona 5 Tactica innehåller även en samling återkommande favoriter, inklusive Joker, som återigen svingar sin ikoniska pistol, den besvärlige Ryuji, den medkännande Ann och kattkaraktären Morgana. Men utöver detta urval igenkännbara figurer finns det också en hel rad nya.

Persona 5 Tactica

Erina, den modiga ledaren för Rebel Corps, ansluter sig till rollistan och har en rad förmågor som gör att hon kan rikta in sig på flera fiender samtidigt. Med en förmåga som gör att hon kan plantera sin frihetsflagga i marken för att försvaga fiender i närheten och läka allierade, är hon ett verkligt användbart tillskott till Phantom Thieves-teamet.

Persona 5 Tactica

Yusuke, gängets konstnär, ger Phantom Thieves en excentrisk twist, samtidigt som han använder distansvapen för att skada fiender och hålla sig på säkert avstånd. Eftersom hans Persona är den kraftfulla Goemon kan han även använda lockbeten för att dra fiendernas uppmärksamhet när han är på slagfältet.

Nästa spelare är Makoto, den godhjärtade men viljestarka rådsordföranden som är känd för sin pålitlighet och sina fysiska slagsmålsfärdigheter som gör henne till ett verkligt hot på slagfältet. Makatos Persona heter Johanna, och levererar en kraftfull attack som kan skada alla fiender i en rät linje.

Därefter följer Haru, en dotter till en VD och tillika rik person som använder avståndsvapen för att förgöra fiender. Hon kan använda en hånfull förmåga som drar till sig fiender innan hon utdelar massiv skada, och hennes Persona kallas passande nog Milady.

Sist ut är Futaba. Hon är känd för att vara blyg, men är också en lysande och genialisk hackare och hon använder dessa färdigheter för att hjälpa Phantom Thieves på alla sätt hon kan. Hennes Persona heter Necronomicon, och hon kan använda återupplivningsförmågor för att få teamet tillbaka i striden.

HQ

Eftersom Persona 5 Tactica har ett system som låter dig växla mellan alla aktiva partimedlemmar under din runda, är det värt att bli bekant med var och en av dessa karaktärer om du verkligen vill stoppa Legionnaires och hjälpa till att befria medborgarna från deras tyranniska regim.

Du kan spela Persona 5 Tactica idag, via din Game Pass-prenumeration, eller på Xbox One, Xbox Series S/X, Windows, PS4, PS5, Switch och Steam.

Relaterade texter

7
Persona 5 TacticaScore

Persona 5 Tactica

RECENSION. Skrivet av Johan Vahlström

P-Studio dundrar ut ett nytt taktiskt rollspel och redaktionens meste Persona-fantast har satt gaddarna i det...Loading next content