Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Plants vs Zombies: Garden Warfare 2

Plants vs Zombies: Garden Warfare 2

Levande döda, argsinta blommor och massor av härliga skjutvapen. Vi har smygtestat PopCaps färgstarka uppföljare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

20 spelskribenter, ungefär, leds likt ett illa dressat lämmeltåg mot lobbyn i EA:s europeiska huvudkontor i Londons innerstad. Efter att ha blivit registrerad, godkänd för att krafsa ned min pösiga lekamen till källarvåningarna kan dagen börja. Gamereactor är på väg ned i underjorden, ner mot hemliga laboratorier där finurliga utvecklare utför fruktansvärda experiment på såväl blommor som zombies. Vi kliver in i ett gigantiskt rum där ett hav av pannkaksplatta, lövtunna bildskärmar utgör någon slags grundläggande estetik. Vi ska försöka få veta så mycket vi bara kan om PopCap Games andra omgång av färgsprakande trädgårdskrig.

Den största nyheten i Plants vs Zombies: Garden Warfare 2 är att utvecklarna lagt klart mer fokus på single- och co-op-upplevelsen. Den här uppföljaren är inte ett renodlat multiplayerspel på samma sätt som sin väldigt underhållande föregångare och detta glädjer mig. När studion inledningsvis pratar om hur de tänkt, resonerat och planerat inför starten av utvecklingen av Plants vs Zombies: Garden Warfare 2 nämns Bungies onlineepos Destiny flertalet gånger som den huvudsakliga inspirationskällan. Något som förvånar mig. Bland annat har man installerat en slags hub-värld, precis som tornet i Destiny, där jag som spelare alltid utgår från.

Plants vs Zombies: Garden Warfare 2Plants vs Zombies: Garden Warfare 2
Detta är en annons:

Utanför spelarens huvudbas, utanför "hubvärlden", finns en spelvärld betydligt större än i föregångaren. The Backyard Battleground är ett gigantiskt område som sträcker sig mellan blommornas och zombiefiendernas respektive marker. Jag vågar mig ut på dessa obevandrade jaktmarker och det dröjer verkligen inte mången sekund innan det börjar trilla in vrålande fiender. Ju längre jag stannar kvar, ju mer kaos är jag orsak till. Motståndet blir tuffare och tuffare och blommor samt levande döda är snart så pass oense att hela skärmen fylls med kulört slaktande av stjälkar, blomblad, knoppar och ljusgrönt zombiekött. Här går det alldeles utmärkt att ta hjälp av ett gäng vänner men PopCap poängterar att de designat detta område primärt för ensamma spelare som avser att på ett Horde-liknande sätt ge sig ut, slå ihjäl lite tid och i samma veva tjäna både erfarenhetspoäng och pengar.

Inuti spelarens bas finns en ny anslagstavla där du kan glutta på alla typer av uppdrag och utmaningar som finns tillgängliga i spelet. Uppdragen är antingen av allmän typ eller en del av singleplayerstoryn och därmed numrerade. Jag väljer att tillbringa en hel del tid i flera av de mer matiga uppdragen för att kunna öva och testa att uppgradera min karaktär med nya vapen och färdigheter. Detta för att slippa göra den här biten mitt i en superhektisk multiplayermatch.

Plants vs Zombies: Garden Warfare 2

The Backyard Battleground är precis som singleplayeruppdragen ett bra ställe att testa nya vapen på. Det är dessutom ett område i spelet som huserar många härliga hemlisar som framförallt de yngre spelarna kommer att leta sig svettiga efter. Bland annat stötte jag på ett underjordiskt kloaksystem proppat med smågodis eller en undangömd skjutbana där jag både tränade min pricksäkerhet samt samlade på mig lite ny utrustning. Förutom dessa nyheter har utvecklarna arbetet febrilt med att förbättra Garden Ops, den enskilt mest populära delen i det första spelet. Du kan i uppföljaren äntligen lira Garden Ops som zombie samt välja att lira med datorstyrda medhjälpare om polarna har fullt upp med att äta upp det som kvarstår av julmaten.

Detta är en annons:

PopCap Games har även uttökat antalet klasser och min omedelbara favorit stavas Rose, en blomma som har förmågan att förvandla sina fiender till får. Zombiekaptenen Dead-Beard är också ett mycket lyckat tillskott till det redan härliga karaktärsgalleriet. Han har en papegoja som skjuter laserpuffra samt träben, vilket alltid är något positivt.

Plants vs Zombies: Garden Warfare 2

Dagen är slut. Timmarna har passerat med ett osannolikt iver och jag känner mig nöjd och belåten. Plants vs Zombies: Garden Warfare 2 är större, bättre och snyggare än sin föregångare och jag ser verkligen fram emot att spela den färdiga versionen.

Plants vs Zombies: Garden Warfare 2
Plants vs Zombies: Garden Warfare 2
Plants vs Zombies: Garden Warfare 2

Relaterade texter

9
Plants vs Zombies: Garden Warfare 2Score

Plants vs Zombies: Garden Warfare 2

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Zombies göre sig icke besvär. PopCaps ilskna plantor är tillbaka för att pulverisera odött patrask i stenhårda dödsmatcher online...Loading next content