Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter

Playstation 3 för 4000 kr

På onsdag kommer nya modellen!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har länge ryktats om en ny prissänkt modell av Playstation 3 och idag bekräftade Sony att den nya modellen med 40 GB hårddisk kommer att lanseras i Europa den 10:e oktober. Priset väntas bli cirka 4000 kronor i Sverige och samtidigt kommer det nuvarande paketet med Playstation 3 (60 GB hårddisk), två spel och en extra Sixaxis också få ett sänkt pris.

Utöver den något mindre hårddisken kommer den nya modellen bjuda på färre USB-portar (två istället för fyra) och inga uttag för minneskort. Dessutom kommer modellen inte vara bakåtkompatibel med Playstation 2-spel.

Med Sonys prissänkning tas kampen med Nintendo och Microsoft upp på allvar globalt. Frågan är om vi får se några reaktioner från konkurrenterna.

"PS3 har på kort tid sen lanseringen 23 mars intagit en stark position som den ledande nästa generations konsolen på den svenska marknaden. Nu reducerar vi priset med så mycket som en tredjedel och går starkt in i julhandeln. I och med detta räknar vi med ytterligare positionering i linje med PlayStation 2 som är den mest säljande konsolen någonsin", säger Jens Alex vd för Nordisk Film Interactive Sverige.

Playstation 3 för 4000 kr


Loading next content