Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Pokémon Ranger

Pokémon Ranger

Prata känslor, vurma om miljön och bli kompis med så många som möjligt. Det är inte ett new age-spel som är på tapeten utan det nästkommande Pokémon-spelet, Pokémon Ranger

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag, ett stort fan av Pokémon och allt som tillhör, har knappt kommit över chocken som Pokémon Mystery Dungeon-spelen förde med sig. Hur sjutton kan den mysiga franchisen ha blivit så urvattnad och dålig? Pokémon-spelen har helt klart tagit ett par steg neråt på succéstegen, och den forna glansen som världens mest sålda spelserie förde med sig har blivit dammig och tråkig. Som det känns i dagsläget pumpas halvdana spel ut i ett halvdassigt försök att hålla ångan uppe i väntan på Pokémon Diamond och Pokémon Pearl, som utan tvekan kommer att vara den adrenalinspruta som varumärket behöver. Det senaste tillskottet som följer hålla ångan uppe-receptet är Nintendo DS-spelet Pokémon Ranger, som blandar lite nytt och lite gammalt för att fylla ut den långa väntan.

HQ

I Pokémon Ranger provar konceptet Pokémon ännu en ny kostym. Spelaren är inte en sedvanlig Pokémon-tränare och inte en pokémon, utan en naturvårdare som brinner för de lokala ekosystemen. Istället för att fånga in och träna pokémon för att bussa dem på andra tränares smådjur som är brukligt i dessa spel, får man ta del av pokémonens känslor för att kunna hjälpa andra i nöd.

Att veta vad en pokémon känner låter lite småmysigt, men i praktiken betyder det att du fångar in djuret. Detta sker genom ett minispel, där spelaren använder sig av en mojäng som kallas för styler. Stylern lugnar ned pokémonen och får den lugn och harmonisk så att du kan bli kompis med den, och på så sätt ta reda på mer om dess behov. Själva minispelet går till som så att du ritar cirklar runt djuret för att bli kompis med det. Cirklarna kan dock gå sönder om pokémonen går emot dem eller attackerar dem och på så sätt bryter det du ritat, vilket gör att du måste börja om. Om det vill sig så illa går stylern sönder av pokémonens framfart, vilket resulterar i game over.

De pokémon som du är kompis med sedan tidigare kan dessutom assistera dig att försvaga den pokémon du försöker fånga in. Om du använder en bra assisterande pokémon, kan resultatet bli att du slipper rita alltför många cirklar kring den pokémon du vill fånga in.

När du väl har fångat in den Pokémon du behöver, kan den komma till användning utanför själva minispelet. Vatten-pokémons kan släcka bränder, eld-pokémons kan bränna upp saker och slagsmåls-pokémon kan slå sönder saker som står i vägen och så vidare. När en pokémon har blivit använd till något sådant, släpps den automatiskt fri, vilket gör att man kan få leta upp samma typ av pokémon flera gånger för att lösa uppgifter och komma vidare.

Detta är en annons:

När du avancerar i spelet och förflyttar dig till andra områden släpps de pokémon du har med dig ut i det fria - det är som sagt viktigt att tänka på ekosystemen så att de inte rubbas av vilda och lössläppta gnagare. Väl anländ i ett nytt område, är det åter igen dags att bli kompis med nya pokémon för att kunna ta sig vidare och lösa de problem som finns i området.

Den största fördelen med Pokémon Ranger är att spelet använder sig av DS:ens dubbla skärmar på ett bra sätt. Allt kan skötas genom att trycka på tryckskärmen, vilket känns som mycket genomtänkt. Spelet känns lättspelat och enkelt i det avseendet.

Det finns däremot en risk med spelet. Av det vi fått testa av Pokémon Ranger har spelet känts lite tradigt, i och med att det inte erbjuds så mycket variation när man försöker bli kompis med så många pokémons som möjligt. Det är samma metod och samma cirklar som återkommer i otaliga omgångar när man försöker lära känna och komma i kontakt med olika pokémon. Detta oavsett om man befinner sig i lummiga skogar, heta öknar eller snöiga berg. Det värsta är att spelet spelar samma visa under mycket linjära förutsättningar - något som kan bli avtändande för en del av fansen.

Tidigt nästa år kommer vi att sätta tänderna i Pokémon Ranger, och räkna med en utförlig recension på det (förhoppningsvis) sista spelet innan Pokémon Diamond och Pearl.

Detta är en annons:
Pokémon Ranger
Pokémon Ranger
Pokémon Ranger
Pokémon Ranger
Pokémon Ranger
Pokémon Ranger
Pokémon Ranger
Pokémon Ranger
Pokémon Ranger

Relaterade texter

Pokémon RangerScore

Pokémon Ranger

RECENSION. Skrivet av David Fukamachi Regnfors

Pokémon drar sitt strå till stacken för att uppfostra det uppväxande släktet om vikten av att ta hand om djur och naturLoading next content