Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Power A Spectra Infinity Wired Enhanced Controller

Vi har recenserat ett kablat budgetalternativ till Xbox Series S/X för dig som vill ha en billig och bra handkontroll...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

När det gäller tredjepartskontroller till Xbox Series S/X är urvalet ännu ganska begränsat eftersom konsolen bara är åtta månader gammal. En tillverkare som dock redan har släppt flera alternativ till den nya generationen är Power A, där deras Spectra Infinity Wired Enhanced Controller är en av de senaste. Kontrollen säljs för knappt 600 kronor och har bland annat två programmerbara knappar, trevägslås för avtryckare och möjlighet att helt anpassa LED-displayen med 20 olika färger.

Power A Spectra Infinity Wired Enhanced ControllerPower A Spectra Infinity Wired Enhanced Controller

När det gäller designen påminner handkontrollen väldigt mycket om utseendet och känslan hos Microsofts förstapartsalternativ. Styrkorset och triggerknapparna känns riktigt rejäla och sköna att använda, och den känns nästan identisk när det gäller vikten med. Jag skulle vilja påstå att den är otroligt bekväm att använda, eftersom den har en slät och matt yta på kroppen medan dess baksida är belagd med små knottror för att ge ett fastare grepp. Något jag dock noterat är att framsidan av handkontrollen lätt blir smutsig och att detta syns tydligt mot materialet, dessutom tycker jag att X-, Y-, B-, A- och Home-knapparna har något av en budgetkänsla.

Den mest utmärkande delen av dess utseende är dock dess anpassningsbara LED-belysning. Här kan användarna välja mellan 20 olika kulörer och detta görs på själva kontrollenheten istället för via någon PC-programvara. För att byta färg ska du hålla ned LED-knappen på baksidan; vänster- och högerknapparna på styrkorset används sedan för att växla mellan tre områden på handkontrollen och du kan byta färg genom att trycka på X-, Y-, A- och B-knapparna (dessa gör det möjligt att växla mellan sina respektive färger). Utöver allt detta finns det också två olika lägen: Static och Breathe som du enkelt kan växla mellan.

Detta är en annons:

En annan fiffig funktion är att Spectra Infinity Wired Enhanced Controller har två programmerbara knappar, vilket är ett praktiskt alternativ för spel som kräver snabba åtgärder. Att programmera dessa knappar är nästan identiskt med LED-lamporna eftersom du bara behöver hålla ned Program-knappen på baksidan och sedan välja den knapp du vill tilldela följt av den knapp du vill tilldela den till. Knapparna i sig har en snabb känsla och vad som är bra är att dina inställningar sparas även om du stänger av konsolen. Dessutom finns det tre avtryckarlås på baksidan som styr vilken kraft som krävs för trigger-knapparna.

Power A Spectra Infinity Wired Enhanced ControllerPower A Spectra Infinity Wired Enhanced Controller

Medan tillverkarna tycks ha strävat efter att spegla originalhandkontrollen från Xbox Series S/X, har Spectra Infinity fortfarande några extra överraskningar i rockärmen. Längst ner på finns reglage för hörlurar som gör att du kan göra snabba justeringar medan du spelar. Genom att trycka in en knapp kan du stänga ljudet medan volymen kan höjas och sänkas genom ett volymreglage. Dessutom blev jag förvånad över att se att det dessutom erbjuds ett kraftig och bra rumble-stöd.

Spectra Infinity Wired Enhanced Controller må ha några lockande funktioner, men tyvärr även lite brister, där framför allt priset och det faktum att den har kabel sticker ut. En prislapp på strax under 600 kronor är lite för mycket jämfört med originalhandkontrollen som faktiskt är klart bättre och bara kostar 200 kronor mer. Jag kan tänka mig att många också blir avskräckta av det faktum att den som sagt har sladd samt att det inte finns något alternativ för att använda den på PC. Med det sagt är den flätade kabeln ganska lång (tre meter) och att slippa köpa batterier samt få bättre responstid är såklart plus.

Detta är en annons:

Power A Spectra Infinity Wired Enhanced Controller har inte riktigt vad som krävs för att vara ett bra alternativ gentemot Microsofts egna handkontroller, men det är fortfarande ett bra alternativ för dem som söker ett billigt alternativ för exempelvis lokal co-op eller barn. Enheten påminner om utseendet och känslan hos en vanlig Xbox-handkontroll och erbjuder mycket flexibilitet med sina programmerbara knappar samt anpassningsbara LED-display. Med det sagt borde den ha varit något billigare för att jag helhjärtat skulle kunna rekommendera.

Power A Spectra Infinity Wired Enhanced Controller
Power A Spectra Infinity Wired Enhanced ControllerPower A Spectra Infinity Wired Enhanced ControllerPower A Spectra Infinity Wired Enhanced Controller
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Bra anpassningsbar LED-skärm, känns som en vanlig Xbox-handkontroll, suveräna axelknappar
-
Finns bara med kabel, för dyr
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här


Loading next content