Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Qpad CT

Efter år av högintensivt PC-spelande är det äntligen dags för en ny musmatta. Qpad har skickat sin dyraste variant och vår nye hårdvaruguru Peter Bernhardsson har slitit ut vår testmatta tills bara fransarna återstod

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

CT är en mjuk ytbehandlad musmatta, handgjord i Bromma och lite av flaggskeppet för Qpad. Den är betydligt slätare än en typisk tygmatta och innebär att man får mindre friktion när man sveper musen över mattan. Det i sin tur gör att musen glider lättare och ger bättre precision. Accelerationen i dragningarna blir snabbare och mer exakt. Qpad skickar i vanlig ordning med sina egna Glidz som är mustassar som man fäster på musens fötter, allt för att förbättra glidet och underlätta att dina viktiga head shots sitter där de ska. Jag har prövat mattan i modell Large men den finns även i Medium och Small.

HQ

Vill man inte, fungerar mattan självklart utmärkt utan de medföljande mustassarna, men jag tycker att man tjänar en hel del i precision och glid att det egentligen inte är någon mening att inte klistra fast dem. Dessutom blir man inte lika beroende av vilken typ av mus man har, då mössfötter kan skilja sig mycket från olika tillverkare.

Jag har själv alltid varit ett fan av hårda musmattor. Jag har velat ha lite ruggad yta och har haft Steelpad S&S som spelkompanjon de senaste åren. Att gå från en hård till mjuk matta känns i början ovant, speciellt eftersom Qpad CT skjuter 4mm på höjden. Det gör att handleden till en början kan bli irriterad om man håller musen att handleden skaver mot undre delen av musmattan.

Men efter många hårda dödsbataljer över nätet i både Counter-Strike och Unreal Tournament III känns det mer naturligt än någonsin att spela på en höjd matta i tyg. Det glid som mattan erbjuder har aldrig varit bättre och i kombination med min Logitech MX518 sprutar det hjärnsubstans åt både höger och vänster när motståndarskallar sprängs i småbitar av mitt sylvassa avtryckarfinger.

Qpad CT kostar en hel del för att vara en tygmatta, men fungerar därefter också. Mattan ger väldigt mycket för pengarna och är värd varje krona. Efter en veckas spelande kommer jag inte byta tillbaka till min gamla musmatta - och det är väl ett så gott betyg som en matta kan få.

Detta är en annons:
Qpad CT
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Medföjande glidz, superslät yta, finns flera storlekar
-
4mm är i högsta laget
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Qpad CT

Qpad CT

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Peter Bernhardsson

Efter år av högintensivt PC-spelande är det äntligen dags för en ny musmatta. Qpad har skickat sin dyraste variant och vår nye hårdvaruguru Peter Bernhardsson har slitit ut vår testmatta tills bara fransarna återstodLoading next content