LIVE
HQ
logo hd live | Final Fantasy XIV
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Svenska
   Gamereactor
   hårdvarurecensioner

   Qpad QH 1339

   När det kommer till spelupplevelser fram datorn är ljudet en av de viktigaste aspekterna. Hur bra det än ser ut och hur bra din nya mus är känns det mesta bortkastad om ljudet kommer från blippande internhögtalare i datorn. Beyerdynamic och Qpad har samma syn på det och lanserar Qpad QH 1339

   Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

   * Obligatoriskt att fylla i

   Beyerdynamic är ett par giganter inom hörlursindustrin och har tillverkat produkter som hörlurar och mikrofoner sedan nästan 80 år tillbaka i tiden. Det är ett tyskt företag som är kända för hög kvalité med gedigna produkter som levererar ett stort, fylligt och klart ljud. Svenska Qpad har slagit sig samman med dem och fram kommer vad som troligtvis är marknadens dyraste headset.

   HQ

   Qpad QH 1339 är ett headset som trots sin storlek känns förvånansvärt lätt på huvudet tack vare att kåporna är behagliga och täckta rikligt med vaddering. Qpad QH 1339 ska vara klassat som ett slutet headset men tyvärr tycker jag att det läcker alldeles för mycket ljud för att vara helt tyst. Skillnaden mot mina femhundrakronors-AKG-lurar är inte allt för stor på den punkten.

   Headsetet kommer paketerat i en liten ryggsäck tillsammans med en USB-anslutning och 6.3mm-stereo-plugg. USB-anslutningnen innebär att du får ett likvärdigt ljud oberoende av dator då den använder sig av det inbyggda ljudkortet. Personligen anser jag dock att man får ett bättre ljud i att använda sitt interna ljudkort, och då har jag inte ens ett dedikerat ljudkort utan använder kretsen på moderkortet. Sitter man på en äldre dator eller till exempel en Macbook tjänar man på det medföljande USB-kortet.

   Förutom ett ljudkort sitter det även en volymkontroll samt en av/på-knapp för headsetets mikrofon på kabeln. Ett litet minus dock för att man är tvungen att använda USB-anslutningen för att kunna nyttja volymkontrollen samt av/på-knappen. Mikrofonen är även den välvadderad och arbetar på bra för att filtrera så mycket oljud som möjligt. När sambon smattrar igång dammsugaren i bakgrunden mitt under en pågående Crysis-session märker polarna knappt av det, något som med mitt billigare Sennheiser-headset en vecka tidigare kostade oss matchen.

   Det viktigaste är självklart ljudet när det kommer till ett headset, och ser man enbar till de ljudmässiga tillgångarna är Qpad QH 1339 ett skolexempel på hur ett par bra lurar ska låta. Ljudet är stort med klar diskant och väldefinierat mellanregister. Ofta på billigare element grumlas bas, diskant och mellanregister in ett medan man på dessa hör en klar och tydlig skillnad på alla tre, även vid högre volymer. Basen är fast och även om den inte levererar en avgrundsdjup baston är den rapp, kontrollerad och, om uttrycket tillåter, sjukt skön.

   Detta är en annons:

   Diskant och mellanregister är oftast dock det som är viktigast vid ett effektivt spelande, och ser man till det finns det idag inget headset som presterar bättre. Man hör varje steg, varje skottsalva, varje granatexplosion, varje förnedrande glåpord. Ingen undkommer och tillsammans med Qpad QH 1339 ligger du alltid steget före dina motståndare. Det ska sägas dock att då hörlurselementen är av så pass hög kvalitet är även inspelningstiden på dessa relativt sett hög, så bli inte förskräckt om de inte låter bra de 50 första timmarna. Lämna en skön spellista på repeat i två-tre dagar innan du börjar använda dem fullt ut så märker du en otroligt stor skillnad.

   Det går inte recensera Qpad QH 1339 och se bort ifrån priset. Det ligger runt 3000kr och det är extremt mycket pengar för ett headset. Ser man till att man får marknadens bästa spelheadset med en grym mikrofon och ett ganska stilrent utseende är det kanske inte mycket pengar att betala. Kvalitén är oklanderlig och det känns som att det är ett par lurar som håller i flertalet år framöver. Men ser man till att man faktiskt kan få ett par likvärda lurar för runt tusenlappen och köpa en separat mikrofon till det, blir helt plötsligt inte Qpad QH 1339 lika rolig att lägga ut pengar på.

   I slutändan är ändå Qpad QH 1339 ett rekommenderat köp, speciellt om du pysslar mycket med musik mellan dina spelsessioner. Ljudkvalitén är ypperlig och trots att det är kommer till ett högt pris är det värt det. Att byta tillbaka till mina lurar från AKG eller Sennheiser efter två veckors tid med Qpads motsvarighet är nästan smärtfullt och är inte en upplevelse jag önskar ens min värsta fiende.

   Qpad QH 1339
   Detta är en annons:
   Qpad QH 1339
   Qpad QH 1339
   Qpad QH 1339
   08 Gamereactor Sverige
   8 / 10
   +
   Brutalt bra ljud, skön passform, smidig mikrofon, väger lite
   -
   Priset, lång inspelningstid
   overall score
   Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

   Relaterade texter

   Qpad QH 1339

   Qpad QH 1339

   HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Peter Bernhardsson

   När det kommer till spelupplevelser fram datorn är ljudet en av de viktigaste aspekterna. Beyer-Dynamic och Qpad bjuder på ett headset med grymt ljud, som Peter Bernadotte har betygsatt...   Loading next content