Svenska
Gamereactor
lifestyle

Rapport: Apple går vidare från AR-glasögon och fokuserar istället på mixad verklighet

Tekniska utmaningar sägs ha drivit på riktningsförändringen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det ser ut som att Apple lämnar sina ansträngningar för att skapa augmented reality-glasögon. Som rapporterats av Bloomberg sägs Silicon Valley-teknikjätten fokusera sina ansträngningar på mixed-reality-utrymmet istället nu.

Anledningen bakom beslutet sägs kretsa kring tekniska utmaningar och även kostnader, vilket verkar återspegla de problem som andra teknikjättar som Google och Microsoft har mött med sina Google Glass- respektive HoloLens-system.

Mixed-reality-utrymmet kommer dock inte att vara exklusivt för Apple, eftersom Meta och Google båda också har projekt på gång som sägs dra nytta av tekniken. När det gäller när vi kommer att se detta nya projekt i aktion har det noterats att tidslinjen kommer att se det första mixed-reality-systemet komma i år.

Detaljerna om systemet hålls ganska nära bröstet av Apple, men denna förändring i strategi väcker frågan om hur Google, Microsoft och Meta klarar sig med sina AR-projekt, eftersom Meta hävdar att det hoppas kunna lansera sin enhet nästa år.

Detta är en annons:
Rapport: Apple går vidare från AR-glasögon och fokuserar istället på mixad verklighet


Loading next content