Svenska
Gamereactor
nyheter

Rapport: Little Big Planet-studion Media Molecule var nära att stängas

London Studios långsamma spelutveckling sägs vara det som räddade Media Molecule från nedläggning...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det slog ner som en bomb när Sony härom veckan meddelade att de skulle säga upp 900 Playstation-anställda, stänga en studio och dessutom lägga ner ett flertal spel i olika utvecklingsstadier.

Studion som tråkigt nog försvinner är London Studio, vilken grundades för 22 år sedan efter en sammanslagning av Psygnosis och Team Soho. De arbetade på ett fantasy-äventyr, som vi nu alltså aldrig kommer få se. Men det var nära att Sony fattade ett annat beslut. Enligt journalisten Ethan Gach nyhetsbrev Dead Game var tanken att brittiska Media Molecule (Little Big Planet, Dreams) skulle få stryka på foten istället.

De har inte släppt något nytt spel sedan 2019 då de lanserade den kommersiella floppen Dreams. Vad de arbetar på idag är oklart, men det är bekräftat att det inte är någon Dreams-uppföljare. Tydligen tror Sony på projektet, eftersom de i slutändan alltså valde att avveckla London Studio på grund av att sistnämndas arbete på fantasy-titeln gick för långsamt.

Så sent som i oktober skakades för övrigt även Media Molecule om då runt 20 personer fick sparken och grundaren samt tillika chefen Mark Healy lämnade studion.

Rapport: Little Big Planet-studion Media Molecule var nära att stängas
Media Molecule lever vidare.

Tack GamingBoltLoading next content