Svenska
Gamereactor
nyheter
Assassin's Creed Mirage
AKTUELLT: Gamescom 2022-täckning

Rapport: Nästa Assassin's Creed utspelas i Bagdad

Ryktena om aztekiska miljöer i nästa Assassin's Creed är enligt Jason Schreier falska, och istället går resan till Mellanöstern...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Under de senaste dagarna har rykten om nästa huvudspel i Assassin's Creed-sagan cirkulerat, där några påstådda insiders på Reddit och Twitter hävdat att det skulle utspelas i miljöer baserade på Aztekernas imperium och det spanska imperiets erövring av Amerika på 1500-talet.

Men det verkar som om informationen än en gång visat sig vara önsketänkande, för nu försäkrar den mycket trovärdiga Bloomberg-journalisten Jason Schreier att nästa spel i serien heter Assassin's Creed Rift och kommer utspela sig på gatorna i Bagdad, Iraks nuvarande huvudstad. Ganska långt på kartan från de gamla aztekiska herraväldena i Amerika, med andra ord.

Dessutom stannar Schreier inte vid namnet och miljön, utan försäkrar även att aztekerna inte heller lär vara en del av Assassin's Creed Infinity, som ska innehålla flera olika miljöer. Han säger att "of the two (environments) I've heard of so far, neither is Aztec".

Ubisoft medverkar på Gamescom nästa månad och har även ett eget jätteevent i september. Förhoppningsvis får vi då veta mer om framtiden för Assassin's Creed-serien.

Assassin's Creed Mirage

Relaterade texter

Assassins Creed MirageScore

Assassins Creed Mirage

RECENSION. Skrivet av Marie Liljegren

Någonstans hörs ljudet från en santur, ett stränginstrument som får en att transporteras till en svunnen tid i ett annat land där du sitter med din handkontroll i ditt...



Loading next content