Svenska
Gamereactor
nyheter

Rapport: Sony drar ner i Japan och Microsoft tycks vilja satsa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Enligt en ny, omfattande rapport hos Bloomberg, skriven av Takashi Mochizuki, så sålde inte Playstation 4 så många enheter i Japan som man hade hoppats på (även om det såklart blev en internationell succé ändå). Rapporten bygger på källor hos Sony i både Japan och USA, och hävdar att Sony just nu drar ner satsningarna på Japan med färre Playstation 5-konsoler till lanseringen medan "Japan-based developer support teams have been reduced by as much as a third from their peak".

Andra exempel som Bloomberg anger är att båda Sonys stora, streamade Playstation 5-event i år kördes klockan 05:00 Tokyo-tid samt i viss mån även saknade översättning. Sony har också beslutat att ändra den klassiska japanska Playstation-knappuppsättningen från 1994, där O används för att bekräfta och X för att avbryta. Med Playstation 5 får alltså gamers därborta finna sig i att använda det omvända systemet vi har i väst.

Intressant nog anger rapporten att Microsoft tycks se möjligheter i Sonys minskade satsningar på hemmamarknaden. Som du säkert vet har Microsoft haft en halvt ofattbart usel generation med Xbox One i Japan, men efter Xbox Game Pass-lanseringen hävdar Xbox-chefen Phil Spencer att det är deras snabbast växande marknad. Mochizuki från Bloomberg har talat med "several Japan-based game developers, from small to big" och säger att Microsoft kontaktat dem om uppköp.

När de kontaktade Sony, sade en talesperson att "our home market remains of utmost importance". Tror du att Bloomberg har en poäng med sina efterforskningar, och vad har Microsoft för chanser i Japan?

Rapport: Sony drar ner i Japan och Microsoft tycks vilja satsa


Loading next content