Svenska
Gamereactor
nyheter
Indiana Jones and the Great Circle

Rapport: Svenska Indiana Jones-spelet släpps i år

Det verkar som om vi kan få både en gameplay-presentation och ett lanseringsdatum under nästa veckas Xbox-event...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har gått ett bra tag sedan vi såg ett nytt spel från den svenska studion MachineGames, fem år för att vara mer specifik eftersom Wolfenstein: Youngblood lanserades 2019. Sedan dess har de arbetat på Indiana Jones, en titel som utannonserades i samband med att Microsoft köpte Bethesda Game Studios år 2021.

Sedan dess har vi inte hört så mycket om det, men läckta dokument från rättegången FTC vs Activison Blizzard avslöjade att det var tänkt att släppas 2022 - något som blev omöjligt till följd av pandemin - samt att det blir en exklusiv titel till PC och Xbox. Eftersom det har varit så väldigt tyst om spelet antog de flesta att vi skulle få se det tidigast 2025, men lyckligtvis verkar det inte som att vi kommer behöva vänta så länge.

Enligt en ny rapport från Tom Hendersons sida Insider-Gaming ska Indiana Jones faktiskt lanseras i år, något som "sources close to the game" har bekräftat. Henderson är känd som en pålitlig källa när det gäller obekräftade läckor, så chansen är åtminstone hygglig att han har rätt även denna gång.

Igår meddelades det att vi kommer få en första titt på Indiana Jones nästa vecka när Xbox Developer Direct drar igång den 18 januari. Med den här nya rapporten i åtanke skulle vi inte bli alltför förvånade om vi också får ett premiärdatum utöver en titt på själva äventyret.

Indiana Jones and the Great Circle
Snart är det dags för Indiana Jones att gå på digitala äventyr i vad som väntas bli en Uncharted-utmanare.

Relaterade texterLoading next content