Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Razer Blade 15 (2018)

Vi har hårdtestat senaste Razer Blade, och är grymt imponerade över det som erbjuds...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi på Gamereactor tycker om Razers produkter och har så gjort i åratal. Vi gillar helt enkelt deras satsning på mer anonyma och sublima kvalitetskomponenter, även om det kostar en slant. Det har varit en period av höga ambitioner som nu kulminerar i ny Blade 15. Det är en flaggskeppsmodell som på kort tid gått igenom flera versioner, men redan vid en första anblick står det klart att senaste modellen (även om den inte har Geforce 2080 MaxQ) är något alldeles extra.

Razer Blade 15 (2018)Razer Blade 15 (2018)Razer Blade 15 (2018)

För de av er som liksom oss har föredragit MacBooks (möjligen på grund av socialt tryck), måste det sägas att Blade 15 är den bästa bärbara datorn som vi någonsin har haft nöjet att lära känna.

Detta är en annons:

Detta är kvalitet rakt igenom. Detta har inte varit något problem med Blade ända sedan introduktionen för några år sedan. Redan från början valde Razer att använda ett aluminiumhölje istället för papperstunn plast som många fortfarande använder i dag och med subtil grön bakgrundsbelysning och en lite mindre diskret grön Razer-logotyp graverad i det annars svartvita chassit. Originalet kändes nästan dämpad och samma sak gäller här, det är bara att allt är så mycket bättre. Först och främst är det fortfarande aluminium som gäller, men den här gången är det mer kantigt, mer lådformat. Det känns gott och ser bra ut. Den delade musknappen på styrplattan har tagits bort till förmån för ett mycket subtilt klick, datorns gummifötter i botten lyfter upp chassit något, så det är väldigt tyst när det inte går för fullt.

Razer Blade 15 (2018)

Det är i designen där de stora förändringarna finns, där Razer har integrerat ett antal små men viktiga livskvalitetsförbättringar som förvandlar den från en spelbar bärbar dator med de typiska kompromisserna som kommer med konceptet till en joker som utmärker sig på allt. I ett ögonblick ser det ut som en svart MacBook Pro. Razer Blade ger dig allt - prestanda och design i ett paket. Den ser ut som en ultrabook men rymmer kraften hos en dedikerad spelmaskin. På den ena sidan hittar vi en USB-C, en USB 3.0-port, HDMI och Displayport, medan ytterligare två USB 3.0-portar finns på andra sidan. Allt detta och den bärbara datorn är fortfarande bara 17,3 millimeter tunn, vilket gör den till världens minsta 15,6-tums laptop, åtminstone enligt Razer, och den väger bara drygt två kilo. Allt detta med ett solitt skal som nästan inte har någon flex alls.

Låt oss snabbt gå vidare till skärmen, en annan väldigt imponerande aspekt av Razer Blade 15. Vi får 15,6 tum och utan den tjocka kanten som vi sett med tidigare modeller är den bara 4,9 millimeter. Vi får också 144Hz i 1080p, samt att det är möjligt att få 4K / 60Hz, men vi föredrar det förra. Det erbjuds också 100% sRGB-support, men under vår testperiod visade testerna i genomsnitt 257 NITS ljusstyrka, vilket är på gränsen, men färgåtergivningen är så välkalibrerad att vi inte märkte det direkt. Som vi nämnde finns det också möjlighet att få en 4K-skärm, och då får du också pekfunktionalitet.

Detta är en annons:
Razer Blade 15 (2018)

Den testade enheten hade en 2,2 GHz i7.8750H processor, 16GB 2667Mhz DDR4 RAM och en GTX 1070 Max-Q, förutom en 512 GB M.2 NVMe SSD. Tillsammans får de 3DMark-testresultatet 15788 på Fire Strike, och slår därmed konkurrensen lätt (MSI GS65 8RF Stealth Thin, som uppnådde ett testresultat på 12331). Den hanterar detta utan att nå de tydliga ljudnivåerna från tidigare Blade-modeller - vi förväntar oss allmänt en standardljudnivå på cirka 30 dB, och Blade 15 uppnådde 29 dB. Men när vi pressade med spel och krävande redigeringsarbete noterade vi i genomsnitt 46 dB, vilket är något över genomsnittet. Blade 15 blir tyvärr lite varm under kraftig användning, och under en längre session med The Witcher 3: Wild Hunt registrerade vi 49 grader under den enhet där de primära luftintaget ligger.

Ändå behöver du inte tvivla på Blade 15 som en dedikerad och effektiv spelmaskin, eller för den delen som ett arbetsredskap. Resultatet är att Blade 15 är extremt effektiv för båda sakerna, oavsett om det är spel du vill uppleva, antingen på språng (vilket är enkelt tack vare 94Wh-batteriet), eller i hemmet, alternativt bara som jobbdator. Priset är mer konkurrenskraftigt nu när RTX-stödda modeller kommer på marknaden snart, och det är jämförbart med en MacBook Pro 15.

Trots den starka konkurrensen från GS65 och Asus Zephyrus-serien står Blade 15 som en milstolpe för Razer, en kulmination av resan som påbörjades för ett antal år sedan i syfte att designa bärbara datorer som fungerar nästan perfekt för allting. Är det helt perfekt? Nej, men inget är väl det någonsin. Men som den perfekta följeslagaren till konsumenten som vill göra lite av allt? Ja, den är ett mästerverk, och dessutom den bästa bärbara datorn den här testaren någonsin lagt rabarber på.

HQ
10 Gamereactor Sverige
10 / 10
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content