Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Razer Blade Stealth

Razer har släppt en ultrabook och vi har kollat in vad denna best faktiskt går för...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

När Apple visade Macbook Pro, med sitt vassa, vinklade, robusta metallchassit och det läckra anonyma ljuset från tangentbordet som reflekterades subtilt på skärmen - var världens tekniknördar i extas. Naturligtvis både den första och alla senare enheter kritiseras för det höga priset jämfört med vad du faktiskt får, men estetiken, designen var ändå så imponerande att det var svårt att inte bli förtrollad.

Sedan dess har många hakat på, och trots att PC-tillverkare har sin egen stil producerar de nästan samtliga en så kallad "Ultrabook" numera, vilka konkurrerar direkt med Apples produkter. Men vad händer om vi kunde få en sådan maskin från en av tillverkarna som specialiserat sig på spel? Se, det skulle vara intressant. Razer har försökt flera gånger med Blade, men först med Blade Stealth har vi kommit ner till en storlek som verkligen börjar nafsa på äpplet.

Blade Stealth har uppgraderats med 8:e generationens Kaby Lake-processorer i början av året, så vi har tittat på maskinen - och vilken best det är.

Razer Blade Stealth
Detta är en annons:

Först och främst är det värt att påpeka att även om den gröna Razer-logotypen finns på framsidan av maskinen är detta den mest subtila enheten Razer någonsin har designat och också en av de vackraste. Precis som med en Macbook Pro, är den känd för detaljerna, och den känns robust tack vare aluminiumchassit. Den väger dock bara 1,35 kg och är ynka 1,5 centimeter tjock. Samtidigt erbjuder den USB 3.0-portar, och har inte konverterat alla portar till USB-C (tillsammans med HDMI 2.0 och Thunderbolt 3). Smart. Medan tangentbordstangenterna självklart kan anpassas med Synapse, är de otroligt diskreta, och viktigast av allt - trevliga att trycka på. Den lysande avstängningsknappen är så tjusig att jag vill stänga av ibland bara för att få trycka på den.

Även om det nu är en Razer-dator, så det är först och främst en ultrabook, och därför måste detaljerna motivera priset, och det är verkligen något man lyckats med. Det finns bara 1,2 millimeter tangenterna måste färdas vid tryck. Jag försöker inte säg att det känns mekaniskt, men tangenterna är bra och har inte den där överdrivet gummerade ytan många har och de känns heller inte som en touch-yta som på en ny Macbook (tyvärr). Även om pekplattan inte är stor, finns det gott om utrymme att navigera och har du inte en Mamba eller Lancehead till hands, så du kan navigera effektivt med tillfredsställande musklick.

Razer Blade Stealth

Den senaste Blade Stealth är känd som den 8:e generationen Kaby Lake, som har fyra kärnor istället för två - det gör den cirka 85% snabbare än den föregående generationen, och känns. Naturligtvis hjälper det mest av allt med multitasking, och det är sådana uppgifter som en ultrabook måste kunna hantera utan problem. Med 16 GB RAM ligger enheten i framkant, utan att göra avkall på att det faktiskt är en ultrabook. Det är den integrerade GPU:n (Intel HD 620) som drar ner prestandan och förhindrar Blade Stealth från att kunna hantera de senaste titlarna på låga inställningar. Du har fortfarande tillgång till ett enormt bibliotek av spel som kan drivas, om så bara vid måttliga inställningar, men det är återigen viktigt att betona att denna dator inte är byggd främst för spel.

Detta är en annons:

Vi har kört maskinen genom 3D Cloud Gate, vilket ger en poäng på 7619. Den är 20% över en genomsnittlig ultrabook, men mindre än hälften av en genomsnittlig spel-PC. Det är fortfarande värt att ta hänsyn till.

Razer Blade Stealth

Den nya processorn innebär dock att Blade Stealth har en något kortare batteritid än väntat och i normal användning körde den cirka fem timmar. Det är mycket lägre än vad du förväntar dig från en ultrabook, men det är i samma trakt som en Macbook Pro, vars touchbar dränerar batteriet.

Vad du får för dina pengar är en av de bästa skärmarna på ultrabook-marknaden. Det är en QHD-bildskärm på 3200x1800 på 13,3 tum. Den kan manövreras medelst beröring, men mest av allt är det bara fantastiskt att... bara titta på den. Dessutom har Razer minskat skärmkanten med 50% och skärmen ger 100% sRGB-färgåtergivning. Razers IGZO-skärmar blir bara bättre och bättre genom åren, och den här gången har de verkligen fått en fullträff.

Det är viktigt att hålla reda på det faktum att Razer Blade Stealth, till skillnad från sin storebror, inte är gjord för spel på det sättet. Om du verkligen vill göra det till en kompetent spelstation måste du använda en extern Razer Core. Men som en ultrabook med mild spelkapacitet är det en fantastisk dator, en bärbar best som kan ta upp kampen med Apple och presentera en anpassad upplevelse som är bortom det vanliga. Razer har knäckt koden och tittat på alla delar av användarupplevelsen, och i motsats till vanliga Blade, är Stealth både ganska tyst, även under tryck, och blir inte så varm alls.

Letar du efter en ultrabook, och har redan tänkt på att köpa en Macbook Pro med en i7, så kommer du med Razer Blade Stealth få betydligt mer för pengarna. Det är svårt att argumentera emot och väldigt imponerande.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content