Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Razer Blade Stealth

Vi älskade verkligen Blade 15, men är inte alls lika imponerade av de nya Stealth...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

För inte så länge sedan recenserade jag Razer Blade 15, och kallade det "den bästa bärbara datorn jag någonsin haft använt". Det fick mig också att tänka på den resa som Razer har gjort under de senaste åren. De har kommit långt, men när du levererar starka produkter i flera steg, ökar konsumentens förväntningar också. Nu uppdateras Razer Blade Stealth, den lilla ultrabook-versionen ur samma designserie, och även om det borde vara en "slam dunk", är det en mild besvikelse.

Men först låt oss säga att Razer Blade Stealth är bland de vackraste ultrabooks på marknaden. Razer tog förstaplatsen förra året med sin nya Blade-design, som vände sig från ett mycket MacBook-inspirerat utseende till något lite mer sprött. Resultatet var fantastiskt. Mer kantigt, men också mer anonymt. Medan Blade 15 fortfarande rockar den ljusgröna Razer-symbolen med RGB-belysning, har Blade Stealth bara en stämplad symbol i chassit som nästan flyter samman med den mörka metallen. Samtidigt är Blade 15 sannolikt uppsättningen bärbara datorer med den bästa byggkvaliteten på marknaden idag. Det finns ingen flex i aluminiumchassit, och man kan känna, oavsett vad man gör med burkarna, att de är av utsökt kvalitet.

Razer Blade Stealth

Och användbarheten är också toppklass, som den också borde vara i en ultrabook. Tangentbordet har en liten översyn och har mer motstånd än i den mjukare Blade 15. Pekplattan är gigantisk och bland de mest responsiva och funktionella. Men man kunde ha velat att chassit hade varit lite längre, så det fanns mer utrymme att vila handlederna. Men Razer måste ändå ha beröm för att du här får två USB-C och två USB 3.0. Du kommer dock sakna en dedikerad HDMI-ingång, men jämfört med portar är detta en av de bättre ultrabooks på marknaden (inklusive Microsoft Surface 2).

Detta är en annons:

Hittills allt väl alltså, men det räcker inte hela vägen. Den nya Razer Blade Stealth är läcker och uppfyller alla kraven för styrplattan och tangentbordet som du kan ha för en ultrabook. Först och främst är processorn en 8:e generationena Intel i7 på 1,8 GHz och hela 4.6 Ghz turbo, vilket är utmärkt, men om du köper antingen Graphics-modellen eller Graphics 4K-modellen har Razer lagt in ett Nvidia Geforce MX150-grafikkort. Det ger extra möjligheter att spela, eller att göra redigeringsarbete, men det är ett halvt steg. Blade Stealth är inte en prestationsmaskin, det var inte särskilt dedikerat grafikkort på originalmodellen, och det är fortfarande inte nu - och ska du ha den till något som kan hantera större redigeringsuppgifter eller mer seriös gaming, så du behöver fortfarande använda en Core, och en sådan vill Razer gärna sälja dig. Så varför är det så problematiskt med mer hästkrafter ändå? Det går längre än batteriets livslängd, eftersom en "riktig" GPU minskar batteriets livslängd med flera timmar av allmänt bruk. Vi testade med 2017-modellen och den höll längre. Detta borde inte vara fallet.

Razer Blade Stealth

Lyckligtvis kan du välja mellan att få den nya designen med samma integrerade grafik (Intel UHD 620) som löser det primära problemet med den nya Blade Stealth. Men om du beställer basmodellen är det utan touch, men det är fortfarande inte något jag saknar egentligen. Displayen är ganska bra med en topp ljusstyrka på 257 NITS, vilket dock ligger i lägre änden. Vidare är det svårt att förstå varför Razer inte erbjuder någon 120Hz-kapacitet alls på någon av de tre modellerna. Du kan få 4K, du kan ha en MX150, men inte 120Hz, som jag tror förbättras över hela linjen. Och tyvärr är vi inte helt färdiga. I takt med att tiden gått har flera större tillverkare insett att det är ett effektivt sätt att sticka ut att ge kunden mer skärmutrymme i samma chassi. Jag var särskilt imponerad av detta i Huaweis MateBook Pro X, såväl som den nya Microsoft Surface 2, och jämfört med dessa ser den stora "hakan", den stora inramningen i botten, extremt gammaldags ut. Det tar <em> så </ em> mycket skärmutrymme som verkligen kan ge dig mer utrymme att vara produktiv. Det är synd.

Det låter ganska negativt, och det har också varit en besvikelse, men för att vara ärlig Leaves Stealth (i basversionen, märk väl) förblir bland det klokaste valet av ultrabook marknaden, särskilt om du går upp i byggkvalitet, men här vi kommer till datorns huvudproblem, och det är Blade 15. Jag skulle vilja påstå att du är intresserad av en Blade Stealth, som i de två mer kraftfulla versioner redan har en relativt låg batteritid, är intresserade av redigering och att spela, med en fin design - så varför inte köpa en Blade 15? Du får en 144Hz display, mer skärmutrymme och alla designfördelar Stealth erbjuder. Ja, det är dyrare, men inte mycket. På Razers hemsida är Blade Stealth till salu för $1399, medan Blade 15 börjar på $1599. Priserna kan variera per land, men här pratar vi om 200 kronor, och skillnaden är enorm. Och om du letar efter en riktig GPU startar <em> </ em> Blade 15 med en GTX 1060 Max-Q.

Detta är en annons:
Razer Blade Stealth

Om du redan har bestämt dig, är det inte ett direkt misstag att köpa den nya Blade Stealth. Tvärtom har man fått en solid ultrabook, vilket är bättre än 90% av de andra konkurrerande modeller, men Razer har just gjort en så bra dator i form av Blade 15 att det praktiskt taget eliminerar behovet av Stealth i dess nuvarande form.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content