Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Razer Mamba

Razer är ett företag som alltid stått högt i kurs hos mig. Nu kommer de med en mus som kostar mer än en Playstation 2 med tillhörande spel, men trots det höga priset är inte allt så perfekt som man kunde hoppas

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Razer Mamba är en trådlös lasermus som är speciellt framtagen för att kunna klyva dina millisekundersreaktioner på mitten. Den är extra snabb, extra snygg och extra påkostad. Det första du märker är faktiskt förpackningen. Vanligtvis brukar möss vara inpaketerade i inbrottssäker plast, sådan typ där du måste ha en bandsåg för att ens komma igenom första lagret.

HQ

Razer Mamba skiljer sig direkt från konkurrenterna genom att komma upphöjd på en piedestal, inglasad i en box. Instruktioner och liknande saker finns snyggt undangömt under själva piedestalen och allting andas kvalité när man bryter emballaget.

Musen i sig är lite av en ergonomisk dröm och passar mina händer perfekt. Den trådlösa sändaren är liten och diskret, fungerar helt utan drivrutiner och närmare plug 'n play är svårare att komma. Den trådlösa sändaren ansluts via USB, men USB-kontakten går även att ta lös från själva sändaren och sätta in i musen. För de som är skeptiska till trådlösa spelmöss finns det alltså en lösning. Man laddar även det inbyggda batteriet genom att ansluta USB-kabeln vilket gör att man inte behöver byta batteri.

Razer har alltid varit något av en favorit när det kommit till hårdvara. Deras tangentbord har varit mitt förstahandsval de senaste åren och även deras headset har funnit en plats i mitt hjärta. Deras tidigare möss har också hållit extremt hög kvalité och alltid gått under premissen "av spelare för spelare". Därför svider det lite att säga att jag inte är helt nöjd med Mambas utförande.

Dels är lasersensorn alldeles för känslig och klarar inte av att man lyfter musen från mattan mer än någon millimeter för att den ska tappa fokus. Dels är DPI-inställningarna som man gör via snabbknapparna inte helt reko och man är aldrig riktigt säker på vilken hastighet eller nivå man ligger på, trots ljusdioder som är tänkta att assistera. Programvaran (är som sagt frivillig) känns onödigt bökig och trög när det gäller att göra inställningar. Där har fortfarande Razer en del att lära från till exempel Microsoft.

Detta är en annons:

Men Mamba är långt ifrån någon dålig mus utan har ändå flera fördelar. Till exempel är knapparna extremt sköna. De ger ifrån sig ett distinkt klick och är av den typen där hela musens främre del är tryckbar, och inte bara toppen längst fram. Detta innebär att det aldrig blir stumt utan klickningarna har en skön fjädring i sig. När sensorn väl ligger mot mattan är den extremt exakt och tillsammans med 1000hz i USB-porten (vanligtvis ligger den på 250hz) blir responstiderna blixtsnabba. Dessutom är det en väldigt snygg mus och som ger ifrån sig ett härligt sken när mörkret slagit sig ro.

Razer Mamba är en ändå en ganska bra mus allt som allt. Den har en del fel som att den beter sig extremt märkligt "kallstartad", det vill säga precis när du startat datorn och börjar röra musen så får du ingen kontroll alls över den. Detta oavsett om du använder kabel eller kör trådlöst. Det löser sig efter 5-10 sekunder men är ändå en störig detalj.

Detta till trots blir ändå betyget godkänt. Den felfria prestandan mitt under en pågående match och med sin supersnabba responstid är ändå Razer Mamba en bra spelmus och det är mer än vad man kan säga om ett visst annat företags dito.

Razer Mamba
Detta är en annons:
Razer Mamba
Razer Mamba
Razer Mamba
Razer Mamba
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Snygg, ilsnabb, väldigt gedigen, bra design
-
Dyr, känslig sensor, krånglig mjukvara
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

6
Razer Mamba 16000

Razer Mamba 16000

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Razer kallar den för världens mest avancerade spelmus... Stämmer verkligen det?

Razer Mamba

Razer Mamba

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Peter Bernhardsson

Razer är ett företag som alltid stått högt i kurs hos mig. Nu kommer de med en mus som kostar mer än en Playstation 2 med tillhörande spel, men trots det höga priset är inte allt så perfekt som man kunde hoppasLoading next content