Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Razer Piranha

Razer har levererat många mytomspunna gamingtillbehör. De nya lurarna med det köttätande namnet Piranha är inget undantag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Förra gången Razer hade ett par hörlurar i testlabbet handlade det om Barracuda. Nu är de tillbaka med den lite enklare och smidigare modellen Piranha.

HQ

Piranhas hörlurar är av så kallar "on ear"-modell. De omsluter inte utan ligger på örat. Hur man gillar det är en vanesak. Lurarna blir ju mindre blaffiga med den här modellen, men samtidigt kan man ju uppfatta dem som något obekväma då de trycker på örat. Lurarna är dock skönt stoppade och är klädda i ett mjukt, plyschliknande tyg.

Mikrofonen går inte att montera av utan viks istället upp när man inte använder den. Det fungerar utmärkt om man inte vill ha den ivägen när man spelar. Men är kanske inte lika snyggt om man ska sitta på bussen med lurarna inkopplade till PSP:n eller MP3-spelaren. Mikrofonen fungerar i övrigt bra och ljudkvalitén är klart godkänd.

Sladden är tre meter lång och det är fullt tillräckligt. Tyvärr är den även klädd med en trendig tydväv. Den här typen av kabelhöljen kan man hitta på en del dyrare spelmöss. På de här lurarna är det dock inte bra. Ljudet som uppstår när det grova kabelhöljet rör sig mot kläderna fortplantas upp i hörlurarna och är irriterande.

På sladden sitter även ett volymreglage med mute-funktion för mikrofonen. Med ett clips kan man fästa reglaget på kläderna om man vill ha det nära till hands. Volymreglaget är föredömligt litet och man störs inte alls av att ha det hängande. Vissa spel-headset har rejäla klumpar som mer eller mindre orsakar milda former av nackspärr om man har dem hängande i sladden och inte fäster den på kläderna.

Detta är en annons:

Piranha ansluts med 3,5 mm plugg samt USB. USB-anslutningen är inte nödvändig utan fungerar endast som strömförsörjning av de alltid närvarande, blålysande razorloggorna.

Razer tummar sällan på kvaliteten. Så inte heller här. Lurarna är supergedigna och långt ifrån den sladdriga plastupplevelsen som en del billigare headsets ger.

Har du inga problem med ett par utanpåliggande lurar och är ute efter kvalitet så är det här ett mycket bra köp.

Razer PiranhaRazer PiranhaRazer PiranhaRazer Piranha
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Gedigen kvalitet, bra ljud
-
Sladdmaterialet väsnas
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Razer Piranha

Razer Piranha

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Martin Forsslund

Razer levererar gedigna lurar med mycket bra ljud utan störande krusiduller.



Loading next content