Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Razer Viper V3 Hyperspeed

Viper-familjen har fått tillökning och vi har hårdtestat den uppdaterade V3 Hyperspeed och är imponerade.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Esports-revolutionen fortsätter och med Viper V3 Hyperspeed tar Razer den fjäderlätta, omtyckta musen till nästa nivå med optimerad prestanda, imponerande batteritid och med en polling rate på upp till 4000 Hz. Men hur står den sig mot sin föregångare, en mus som många svär vid som en av de kanske bästa någonsin för gaming. För om det är något som Viper-modellerna av möss är välkända för så är det sin extremt lätta vikt kombinerat med utmärkt sensor och tidstestad form.

Det är ett varumärke som, i varje fall bland mer hängivna gamers och esportare, väger tungt med en no nonsense approach där prestanda och fokus på basfunktioner premieras över allt annat. Viper V3 Hyperspeed bygger vidare på detta arv och är ett steg bort från vad vi tidigare sett från serien. Formfaktorn har vuxit en aning, och på insidan hittar vi inget uppladdningsbart batteri utan snarare en plats för ett traditionellt AA, och slutligen en aning mer budgetvänlig prislapp.

Så är då Viper V3 Hyperspeed värd de cirka 900 kronorna eller är musen ett steg i fel riktning, en kompromiss för mycket, från vad vi traditionellt sett från Razers Viper-serie? Vid första anblick, och med handen greppandes runt den lilla svarta pjäsen så är den instinktiva, första känslan som sköljer över mig att detta känns som en kombination mellan Viper och Deathadder. En korsad blandning med den sistnämndas distinkta bula men med Viperns traditionellt smala mer petita kropp.

Razer Viper V3 Hyperspeed
Uppdaterad formfaktor!
Detta är en annons:

Till ytan är den len men lätt att greppa, med en behaglig ytbehandling som gör att musen ligger säkert planterad i din hand. Den lite annorlunda formfaktorn gör det dessutom möjligt att nyttja olika former av grepp runt musen. Du kan alltså utan problem både köra "klon" eller vila hela handen på Viper V3 utan att något av valen kommer kännas fel eller märkligt. Tack vare batteriet är också musen trivsamt baktung, något jag personligen uppskattar men också innebär att den inte nödvändigtvis är lika kvick i sina rörelser som tidigare modeller.

Vikten? Ja, den ligger på respektabla 82 gram med batteriet inkluderat, och är därmed bland de lite tyngre i ultra lightgweight-klassen. Den kan exempelvis jämföras med Razers egen DeathAdder V3 som är nästan 30 gram lättare, och som befinner sig i ungefär samma prisklass. Men samtidigt, vad är några gram extra i utbyte mot den 30K sensor som lurar under huven på Viper V3 Hyperspeed? Något vi normalt annars bara ser i Razers betydligt dyrare möss och är vad som verkligen gör denna till något alldeles extra. Möjligheterna att finjustera inställningarna är strålande och jämfört med mycket annat på marknaden är Razers sensor, speciellt i denna prisklass, nästan vad man får klassa som magiskt stoft.

Det lyfter Viper V3 Hyperspeed från bra till något direkt strålande, och gör det inte bara möjligt att finjustera asymmetric cut-off utan även lift off distance på 26 (!) olika nivåer, där snackar vi verkligen frihet utöver det vanliga. Och ja, det är så klart överkurs för de flesta men för den som vill nörda ner sig i inställningarna så finns här all möjlighet i världen att göra så. Än mer imponerande är att det AA-batteri som sitter i musen ger dig närmare 280 timmars speltid, och du lär knappast behöva byta ut det mer än några få gånger om året.

Razer Viper V3 Hyperspeed
Precis det man efterfrågar och inte så mycket mer, enkelt och bra!
Detta är en annons:

När det kommer till knapparna så finner du två programmeringsbara sådana på sidan utöver de vanliga två (plus scroll) på ovansidan. Som sagt, grundläggande funktionalitet och alla med mycket god precision med ett lite större glapp mellan sig jämfört med tidigare modeller i serien. Känslan är ungefär densamma som i DeathAdder V3 med den andra generationens mekaniska brytare under, vilka fungerat strålande under våra spelsessioner även om de kanske kan upplevas en aning mjuka för vissa.

Men, på det hela taget är det svårt att argumentera emot Viper V3 Hyperspeed, och så länge du är okej med den lite tyngre kroppen och uppdaterade passformen så är detta en av de bättre köpen som går att göra i prisklassen. Om nu gaming och esport är ditt primära fokus.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Klassledande sensor, fri från krusiduller och fokus på funktion.
-
Lite baktung, drar till sig fingeravtryck.
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här


Loading next content