Svenska
Gamereactor
recensioner
Lucky Luna

Lucky Luna

Netflix Games dundrar vidare och under helgens gång har Petter tillbringat ett par timmar tillsammans med det urgulliga plattformspartyt Lucky Luna...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag spelar inte mobilspel längre utan min Steelseries Nimbus Plus. Jag vägrar. För oftast slutar det i att jag får kramp och ligger och spretar med bananklasehänderna likt en knastrigt vinterträd om man försöker növvla runt i touchkontrollerna som sys in i vart och vartannat av dagens titlar. Men sen finns det naturligtvis undantag. Undantagen som bekräftar min egen lilla regel, och ett av dessa stavas Lucky Luna.

HQ

Spelaren axlar rollen som Luna som trots sitt smeknamn inte har särskilt mycket tur, alls. Hon spolas iland under introsekvensen på en mystiskt, vacker, ljusblå sandstrand och efter att han kravlat upp sig på fötter knyter hon på sig en märklig trämask och ger sig in i labyrint för att jaga ikapp en ilsnabb räv som kutar förbi i all världens fart. Särskilt mycket mer kontext än så ges aldrig och behövs aldrig heller. Detta är en swipe-baserad plattformstitel och det blir omedelbart uppenbart att det är viktigt för mig att vara snabb. Swipe:a snabbt för att med precision ta mig nedåt genom labyrinterna och grottorna som Luna tvingas utforska. Ju snabbare ju är ju mer poäng och guldmynt får jag och precis som de andra av Netflix mobilspel som jag hittills testat är detta helt befriat från mikroköp och grinding-hysteri.

Lucky LunaLucky LunaLucky Luna
Lucky Luna är ett Netflix-spel och så charmigt, gulligt och retropixligt snyggt att man baxnar.

Jag kontrollerar Luna genom att dra med fingret och bara genom att dra med fingret. Hon hoppar inte, hon har inga attacker att erbjuda och kan ingenting annat än att gå/springa. Ju snabbare man drar fingret över skärmens nedre kant, ju snabbare springer Luna och mycket av det här spelet handlar som sagt om tempo utan att missa att plocka upp de skimrande ädelstenar som ligger utplacerade på de ursnygga banorna. För Lucky Luna är snyggt. Otroligt, otroligt snyggt. Pixelgrafiken är utsökt och det finns omgivningar här med färger och effekter som fått mig att stanna upp och bara njuta. Musiken är bra också, mystisk och svepande gullig på samma sätt som designen är. Netflix mobilsatsning har såhär långt burit frukt, åtminstone för egen del, och jag har njutit mer av fler spel här än vad jag gjort till Apple Arcade de senaste två åren.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Underbar design, simpelt men utmanande, härligt upplägg, bra tempo, lagom svårt
-
Lite väl kort, en smula begränsat
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Lucky LunaScore

Lucky Luna

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Netflix Games dundrar vidare och under helgens gång har Petter tillbringat ett par timmar tillsammans med det urgulliga plattformspartyt Lucky Luna...



Loading next content