Svenska
Gamereactor
recensioner
Marvel Snap

Marvel Snap

Marvel har lanserat kortspelet Marvel Snap och vi har satt betyg på spektaklet...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Marvel har under de senaste åren satsat hårt på mobilbranschen och levererat flera spel i olika genrer. Vi har Marvel Future Revolution som rört MMORPG, Marvel Strike Force som handlar om turbaserade strider och Marvel Contest of Champions som utforskar Marvel-hjältar i fightingmiljö för att nämna några få. Nu har de även valt att likt Blizzard och CD Projekt Red valt att utforska kortgenren och släppt kortspelet Marvel Snap som förhoppningsvis kan komma att få en lång livstid.

Kortspel kan variera rejält i dessa komplexitet och i takt med att det expanderas kräver det också mer av spelaren för att förbereda sig på eventuella knepiga drag från motståndaren. Marvel Snap lär sannolikt bli mer komplext med tiden men i dess nuvarande skick är det relativt simpelt och lätt att komma in i.

Marvel Snap
Efter några omgångar börjar kortleken att växa rejält och snart måste man fatta svåra beslut gällande vilka kort man ska ta med sig in i kortleken och inte.

Spelkonceptet går här ut på att vinna fler baser än din motståndare innan den sista turen är över. I varje match presenteras tre olika baser för spelarna att ta över där de alla har olika påverkan på matchen. Medan en bas kan reducera attackstyrkan hos de kort som ligger placerade där kan en annan bas efter tre turer skifta spelarnas kort med varandra. Med andra ord känns matcherna ständigt levande och förändrande vilket leder till en god variation. I början av matchen har bägge spelarna en energi de kan förbruka och med tanke på att de olika korten kräver olika mycket energi kan man behöva vänta innan man kan dra ett kort som helt kan vända matchen till ens favör. Alla kort har dessutom olika attackstyrka vilket är huvudmålet med spelet. Upp till fyra kort kan läggas vid en bas och den som har mest poäng efter den sjätte och sista turen vid två eller tre baser vinner. Bäst av tre baser segrar, helt enkelt.

Detta är en annons:

Eftersom Marvel har ett enormt karaktärsgalleri finns det många olika kort att välja mellan och det är nödvändigt att samla på sig flera för att skapa en stabil hand. Hawkeye är exempelvis ett ganska svagt kort som endast kostar en energi och har ett i attackstyrka, men spelar du ett kort på samma bas nästa runda utökas hans attackstyrka med ytterligare två poäng. Hulk däremot kostar sex energi och kan därför inte användas förrän sent in i matchen men har en massiv attackstyrka på tolv. Utöver dessa två karaktärer finns karaktärer såsom Odin, Iron Man, Colossus, Yondu och Jessica Jones som alla har sina unika förmågor. Vi är inte ett dugg oroliga över att antalet kort kommer att ökas rejält under den närmsta tiden, utan vi hoppas bara på att spelet inte blir för obalanserat men för stunden är det inte ett problem över huvud taget.

Marvel Snap
Designen i Marvel Snap är riktigt charmig och enkel.

I huvudmenyn introduceras man för en mängd olika uppdrag som man gör rätt i att slutföra för att låsa upp fler krediter och boosters. Dessa kan i sin tur användas för att uppgradera kortens utseenden där ett första steg är en grön liten tjusig ram medan det andra steget gör korten 3D-animerade. Detta kan vid första anblick uppfattas som onödigt men i själva verket leder detta till att ens samlingsnivå ökar som sedan låser upp nya kort att utöka sin spelsamling med. Därutöver pågår alltid en ny säsong där man kan låsa upp nya avatarer till din profil men även där kan man låsa upp nya spelkort och bli rikare på krediter och boosters.

Marvel Snap är helt gratis att spela men den som vill kan definitivt tömma spargrisen för att få ett försprång. Exempelvis kostar Captain America 40 kronor att låsa upp och det går även att köpa guldtackor för riktiga pengar för minst 65 kronor och upp till 1395 kronor. Den som vill kan med andra ord spendera en hel del pengar och det känns redan som att spelet verkar gå i en ''pay-to-win''-riktning vilket känns oerhört trist.

Detta är en annons:

Det råder hur som helst inga som helst tvivel om att Marvel Snap är ett roligt kortspel. Framför allt gillar jag hur snabba matcherna är. En match tar inte mer än tre minuter som mest och till skillnad från säg Gwent varar inte matcherna särskilt länge. Det är helt enkelt perfekt att ta en match medan man gör sina behov på dass eller väntar på att pastavattnet ska koka upp. De olika baserna är dessutom fler än 50 stycken vilket tillsammans med den stora mängden spelkort bidrar till ett stort djup i matcherna och ett stort intresse av att vilja fortsätta spela för att se hur annorlunda nästa match kan bli. Baxter Building, Wakanda, Fisk Tower, Quantum Realm och Asgard är bara ett par av dessa många baser som väntas på att försvaras av din ensemble av hjältar och skurkar.

Marvel Snap
Alla kort har olika förmågor som bidrar till enorm variation i matcherna.

Marvel Snap är summa summarum ett riktigt trevligt kortspel som har stor potential att växa till att bli ännu bättre. Matcherna är alla roliga och varierade och det känns alltid som att man går ur striderna med en belöning, oavsett om matchen slutade i vinst eller förlust. Utan att ha spenderat en endaste krona på spelet kan jag också konstatera att det ändå är kul, men däremot känns det redan som att spelets mikrotransaktioner hindrar spelet från att nå sin fulla potential. Med det sagt råder vi dig att spana in spelet om du letar efter ett roande mobilspel att fördriva tiden med.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Välbalanserat, suveränt koncept, snabba matcher, grymt innehållsrikt, smidiga menyer
-
Saknar röstskådespelare, giriga mikrotransaktioner
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

5
Marvel SnapScore

Marvel Snap

RECENSION. Skrivet av Henric Pettersson

Marvel har lanserat kortspelet Marvel Snap och vi har satt betyg på spektaklet...



Loading next content