Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
Guacamelee

Guacamelee Super Turbo Championship Edition

Guacamelee debuterar till Playstation 4 i form av Super Turbo Championship Edition


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

HD-uppdateringar och Game of the Year-utgåvor av redan släppta spel har varit populärare än en trebent gubbe på en rövsparkarfestival under de gångna åren. Varenda utvecklare har sett sin chans att tjäna in lite extra mula genom att bundla sitt redan utgivna spel med ett par mindre uppgraderingar för att sedan sälja det i form av en nyutgåva. Vissa har varit bättre än andra.

Guacamelee
Grafikstilen hör till något av det mest lyckade vi sett i ett indiespel på flera år.

Drinkbox Studios fenomenalt sköna mix mellan Castlevania, Metroid och kultrullen Nacho Libre släpptes under fjolåret till Playstation Vita och Playstation 3 och förtrollade oss på redaktionen fullständigt. Nu är det alltså dagas för spelet att dundra ut på Playstation 4, Xbox 360 och Xbox One och det har då fått den helsköna extra-titeln "Super Turbo Championship Edition" (som givetvis anspelar på Capcoms ganska tramsiga titeltillägg på diverse Street Fighter-upplagor).

Guacamelee
Utmaningen är hög men svårighetsgraden är välbalanserad.

Jag hade nöjet att under fjolåret dela ut vårt näst högsta betyg till PS Vita-versionen av det här spelet - en titel som jag fortsatt njuta av. Guacamelee var proppat med charm, slipad spelmekanik och underbar design och en stor del av tjusningen med upplägget var kombinationen och dynamiken mellan plattformsmoment och actionpartierna samt dynamiken mellan de olika dimensionerna i spelvärlden - mellan de dödas värld och den levande biten av Guacamelees färgsprakande tortilla-universum.

Miljöerna hör fortfarande till det absolut bästa med det här spelet då de sprudlar av liv, rörelse, charm och färg. Hela kalaset känns som en underbar mix Samurai Jack, Dexter's Laboratory och Star Wars: Clone Wars toppat med rikliga mängder tacokrydda. I Playstation 4-versionen är grafiken ruskigt högupplöst och de starka färgerna ser bättre ut än någonsin. Musiken är dessutom lika briljant som vanligt och precis som i PS Vita-upplagan är den dynamisk och arbetar tillsammans med grafiken och det som sker på skärmen. Vansinniga marackas, trumpeter och Nacho Libre-aktiga melodier flyger ut ur högtalarna och skapar en alldeles särskild stämning.

Guacamelee
Musiken och designen på de olika miljöerna hör till spelets höjdpunkter.

Guacamelee Super Turbo Championship Edition är en underbart mysig liten pärla proppad av fantastisk utmaning och underhållning. Det innehåller DLC-delarna som släpptes till Playstastion 3 och är ett mycket välkommet tillskott till Playstation 4 och Xbox One.

Guacamelee
Guacamelee
Guacamelee
Guacamelee
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Fantastisk spelmekanik, härlig bandesign, underbar estetik, läcker grafik, massor av charm och utmaning
-
Intensitets-mätaren är onödig
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Medlemsrecensioner

  • jonte91n
    Playstation Vita har inte direkt varit överöst med bra spel men de finns. Uncharted: Golden Abyss hade den bästa spelkontrollen i serien,... 9/10