Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
NBA Hotshot

NBA Hotshot

Kasta en basketboll i en basketkorg, gör det igen och gör det några hundra gånger till. Kan det simpla upplägget i Iphone-spelet NBA Hotshot verkligen räcka för ett helt spel?


Genialt enkelt, brukar man säga. Alla som studsat pingisbollar på en racket eller skjutit gummiband på sina medarbetare kan skriva under på hur enkla utmaningar oftast är de roligaste.

Med samma egenskaper som gjorde straffkasten i Wii Sports Resort-basketen till en personlig partyfavorit briljerar NBA Hotshot. Att pricka rätt med en boll tilltalar något väldigt primalt.

Här finns två spellägen. Classic Mode liknar upplägget som finns på vissa nöjesfält; under 40 sekunder ska du pricka korgen med så många bollar som möjligt. Det är samma fyra bollar du spelar med hela tiden och när de kastats rullar de tillbaka mot dig. Du får en poäng för en satt straff, två poäng om du sätter en boll som blinkar. Efter en stund flyttas korgen längre bort för att göra det lite svårare.

I Three Strikes blir tempot lite lugnare. Här har du all tid i världen att sätta så många bollar som möjligt, men efter tre missar är du ute. Ett utmanande spelläge där du måste ha tungan rätt i mun och koll på nerverna om du vill slå ditt, spelets och andras rekord.

Vilket spelläge du än väljer är bollfysiken riktigt bra och missar du är det svårt att skylla på spelet. Du kan leka lite med bakåtskruv och man känner verkligen avståndet när korgen flyttas bakåt. Det är något väldigt tillfredställande att sätta boll efter boll, nästan i klass med att stå vid en verklig korg och lattja.

När du excellerar i bollkastandet låses presenter av varierande exklusivitet upp. I prisrummet placeras allt från popcorn till exklusiva matchbollar från NBA-lag upp och dessa vinster är en skön liten morot som gör bollkastandet extra tidskrävande.

NBA Hotshot kostar sju spänn och jag har haft mycket tråkigare med spel som bokstavligen varit hundrafalt dyrare. Köp det, sätt en jädra massa straffar och upplev vad klyschan "genialt enkelt" faktiskt betyder.

NBA Hotshot
NBA Hotshot
NBA Hotshot
NBA Hotshot
NBA Hotshot
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Genialt enkel spelidé, beroendeframkallande, bra fysik, billigt
-
Begränsat upplägg, trots allt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här