Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
The Incident

The Incident

Plötsligt kommer en tid som var människa måste möta och ta ställning till. Vi talar förstås om den tid i varje människas liv då det börjar regna möbler, hushållsartiklar och prylar från himlen. The Incident har gjort spel om det hela

Ett slumpmässigt genererat plattformsspel, smaka på den tanken en gång. Inte alltför illa va? Fast ändå som kyckling och veteflingor, svårt att placera.

Smaken dröjde sig ändå kvar hos utvecklarna Big Bucket som här kommer med ett spel i samma andan som flash-klassikern Flying Man. Alltså ett spel där en man utan någon som helst förklaring får hela sin värld omruskad av absurditeter. I den här pixlade mannens fall så handlar det om att det börjar regna möbler. Och bilar. Och katter. Ja, lite allt möjligt faktiskt.

Upplägget är simpelt men svettigt. Det handlar om att överleva. Du har en yta stor som din tiltade Iphone att röra dig på. En yta som allt mer fylls upp prylar kastade från någon namnlös konsumtionsgud. Det blir mer och mer, faller fortare och fortare medan du under stundom infernalisk stress tvingas agera byggmästare och plattformshjälte i ett.

Grafiken är pixlat retrocharmig om än inte mer uppseendeväckande än vad som kan hittas ur de flesta av dagens välsorterade spritesidor. Chiptunes som ackompanjerar vanvettet är då betydligt bättre med smittande midi-synth-trummor och borrmaskinsljud.

Den totala upplevelsen av The Incident är dock lika svårplacerad som kycklingsmak. Jag skulle nog vilja beskriva det som hysteriskt. Hade jag kul? Tja, jag hade inte tråkigt.

The Incident
The Incident
The Incident
The Incident
The Incident
The Incident
The Incident
The Incident
The Incident
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Retrocharmig grafik, grymt soundtrack, unikt
-
Krystad tilt-kontroll, tunt på innehåll
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här