Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
Plunderland

Plunderland

Åk ut på böljan den blå, råna, plundra och lev loppan. Allt med hjälp av en liten telefon. Viktor Eriksson har odlat skepparkrans och säger nu mera "yaaaaarr" i varje mening. Med sin recension av Plunderland vill han berätta varför

I Plunderland taaar du kommandot över en pastellfärgaaaarrd skara piraaaaarter som ger sig ut på böljaaarn den blå för att leva livet, plundraaaa och fylla båten med skattaaarr. Okej, jag ska sluta nu.

Du styr skeppet enligt ett 2D-plan där du åker ömsom vänster, ömsom höger med hjälp av att luta din Iphone åt sidan. Sedan använder du resterande fingrar och kroppsdelar för att utföra saker på skärmen. Exempelvis om du hamnar i strid med Engelska flottan så använder du pekfunktionen för att skjuta kanonkulor. Du drar helt enkelt med fingret och får fram en krökt linje som visar vart kanonkulans volley kommer gå.

Är du lite mer originell av dig så kan du istället spara in på kanonkulorna och istället med fingret knäppa tillbaka fiendens kulor på dem själva. Eller varför inte bara lyfta upp de tedrickande små imperialistsvinen och helt sonika slita båten i två delar? En touchscreen har aldrig känts så väl utnyttjad som just då. Hela Plunderland är fullt av liknande små finurliga funktioner som gör det till en fröjd att spela och upptäcka. Trillar någon av besättningen i drickat är det bara att plocka upp honom, samma sak gäller för eventuellt guld som förliser.

Plunderlands genommysiga presentation för tankarna till animerade Tjeckiska filmer från ett sommarlovsmorgon i någon alternativ SvampBob Fyrkant dimension. Vilket är svammel för att det är väldigt fint och fantasifullt alltsammans. Både det skrålande sjörövarljudet och den rena piratpresentationen.

Allt som allt är det ett Iphone-spel med höga produktionsvärden som levererar på samtliga fronter och även briljerar på ett par. Så känner du dig manad är det bara att odla skepparkrans och gå med i besättningen. Skepparkrans är förstås valfritt.

Plunderland
Plunderland
Plunderland
Plunderland
Plunderland
Plunderland
Plunderland
Plunderland
Plunderland
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Urcharmig grafik, lika charmig musik, finurlig kontroll, polerad helhet
-
Smått enformigt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här