Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / China
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
Start the Party

Start the Party

Tillsammans med Playstation Move-konsolen lanseras en partytitel som ska förvandla våra händer till svärd, hammare, håvar och ficklampor. Vi är dock långt från imponerade av Start The Party till Playstation 3...


Den snällare sidan av mig propsar med argument som "lättsamt!", "familjevänligt!" och "glada färger, ju!" men jag förstår inte vem denna röst försöker övertyga. Försöker du få fjutt på en fest med Playstation Move-titeln Start The Party bör festdeltagarna vara fem år och födda i ett århundrade där den främsta underhållningsformen var att slå varandra med vässade flintabitar.

Här finns nio olika minispel och Playstation Move-kontrollen fungerar som olika verktyg i dem alla. Playstation Eye-kameran ser dig och du ser dig själv på skärmen. Och visst, det uppstår en del fniss när du viftar och kontrollen på skärmen förvandlas till ett svärd eller en gigantisk supporterhand med ett pekande skumgummifinger. Men så fort minispelen börjar tappar du festhumöret fort.

Allt är nämligen så bekant, så oputsat, så själlöst. Jag fyller i cirklar och rektanglar med färg och pensel. Hamrar en sten, fångar lite pizzaingredinser. Styr en helikopter för att rädda överlevande. Det låter möjligen varierat, kanske till och med roligt, men det finns ingen finess eller hållbarhet i spelen.

Hårklippnings-minispelet är till exempel en rolig idé, men samma effekt lyckades WarioWare Inc: Mega Microgames till Gameboy Advance med för över sju år sedan - och där tog klippningen fem sekunder. Här presenteras vi för huvud efter huvud där vi ska raka bort oönskade tussar för att få fram en önskad frisyr.

Som vi sagt tidigare dock är det inget fel på Playstation Move-kontrollens teknik, tvärtom. Responsen är mycket god och att snurra handkontrollen som en drillpinne och se ett föremål göra det samma på skärmen är riktigt coolt. Men när jag spelar Start the Party drömmer jag mest om hur andra, kommande spel kommer att utnyttja tekniken, samtidigt som jag halvhjärtat hamrar en mullvad som sticker upp huvudet ur ett hål.

Hade Start the Party haft ett bra flerspelarläge hade mycket kunnat räddas, men här finns ett stort problem: de flesta spelen bygger på att skicka kontrollen mellan varandra och inte spela samtidigt. Fyra år efter Wii Sports eller 40 år efter Pong är det inte okej.

Om Start the Party ingått i Move-paketet och inte kostat dryga fyrahundralappen hade betyget också rört sig mot godkänt. Istället solkar spelet ner Move-releasen och gör kravet på kommande titlar extra högt. Men men: inget kalas utan kras, det är väl så man säger?

Start the Party
Start the Party
Start the Party
Start the Party
Start the Party
Start the Party
Start the Party
Start the Party
Start the Party
Start the Party
Start the Party
Start the Party
Start the Party
03 Gamereactor Sverige
3 / 10
+
Bra respons i spelkontrollen
-
Tråkiga minispel, bristande multiplayer, identitetslöst, irriterande ljud, inte prisvärt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här