Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
Pizza Boy

Pizza Boy

En pojke med helskägg och ryggsäck jagar en skurkaktig svala som stulit hans chilipizza. Petter har satt betyg på svenskutvecklade Pizza Boy...


Acne Play gillar gamla plattformsspel. De älskar dem, till och med. Någon annan slutsats efter att ha tillbringat en kväll tillsammans med Pizza Boy går inte att göra. Pizza Boy är ett ultracharmigt litet plattformsäventyr som på bästa sätt hyllar klassiker såsom Blues Journey, Adventure Island och naturligtvis Super Mario Bros. Pizzapojken i huvudrollen har blivit av med sin smaskiga chili-pizza (!) och måste ge sig ut på jakt efter den nedriga fågel som stal den.

Pizza Boy är urklassiskt och kommer framförallt att glädja alla de som är gamla nog att komma ihåg 16-bits-eran där vartannat spel innehöll plattformshopp, arga pingviner och extraliv. I Pizza Boy samlar man smultron istället för guldmynt och kastar läskburkar istället för eldblommor. Men i övrigt är allt precis som vi vant oss vid. Kniviga plattformsbanor proppade med fiender måste avklaras på en viss tid.

De allra flesta Iphone/Ipod Touch-spel som baseras på en spelmekanik där man ombeds trycka på virtuella hårdknappar - suger. Låt oss slå fast detta redan nu. Sonic the Hedgehog-konverteringen till Iphone är superstiligt ultramysig rent audiovisuellt men hopplöst rent spelmässigt då man fan inte lyckas pricka det minimala styrkorset i tid och alltför ofta slungas ned mot Sonic Teams sylvassa järnspikar.

I Pizza Boy har Acne Play gjort styrknappen större och minimerat antal knappar. Man kan ta sig igenom hela spelet genom att i princip bara trycka på två knappar. Och det fungerar bra, även om jag otroligt gärna hade velat spela det här till Nintendo DS istället med ett riktigt styrkors. Det spelar liksom ingen roll att Acne Plays egenutvecklade "Smart Touch System" fungerar bra, jag lyckas ändå gnida tummarna åt fel håll ibland och tvingas se på när Pizza Boy dyker ned i svarta hål till följd av min brist på fingerfärdighet.

I övrigt är Pizza Boy ett spelmässigt tight och beroendeframkallande plattformspartaj med grym bandesign och härlig grafik. Det är för kort dock (35 minuter, ungefär) även om svårighetsgraden är ordentlig. I slutändan är helheten charmig, mysig, gullig, skön och väldigt underhållande. Musiken är genuint fantastisk och presentationen gör mig alldeles varm inombords. Hade det varit dubbelt så långt hade betyget blivit högre. Nu stannar det på en stark sjua.

Pizza Boy
Pizza Boy
Pizza Boy
Pizza Boy
Pizza Boy
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Ultracharmig design, mysig pixelgrafik, briljant musik, bra bandesign
-
Svårt med virtuella knappar, på tok för kort
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här