Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem






Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
Alien Breed 2: Assault

Alien Breed 2: Assault

Team 17 fortsätter med Aline Breed-sagan i ett nedladdningsbart och prisvärt actionäventyr av gammalt klassiskt topdown-snitt...


Med ryggarna mot varandra står jag och min polare och kämpar för vår överlevnad. Genom rummets båda dörrar väller det in slemmiga fiender som påminner om kräken från Starship Troopers i både antal och utseende, medan våra kulsprutor rasslar. Ammunitionen minskar i raskt takt, det gör livet med.

Ett sista första hjälpen-kit samt ett snabbt byte till pistolen är allt jag hinner med innan de kommer så nära att bara nävarna återstår. Den sista varelsen går i backen med en slafsig duns medan slemmet rinner ur honom. Japp, vi klarade livhanken den här gången med. Men vi hör redan nytt patrask vråla så det ekar mellan de kala rymdskeppsväggarna och vi skyndar av för att hitta mer ammunition och mer liv. Annars är vår sista stund kommen.

Alien Breed 2: Assault liknar sin föregångare spelmässigt, men Team 17 har inte legat på latsidan när det kommer till det rent tekniska och har tagit Epics så populära Unreal 3-grafikmotor till hjälp. Därmed är det ett rejält steg upp grafiskt sedan Alien Breed Evolution, och omgivningarna är direkt ursnygga och klart bättre än vi är vana vid från Xbox Live Arcade-sammanhang.

Självfallet finns en story inbakad här någonstans om utomjordingar som attackerar ett rymdskepp och så vidare. Det är dock inget man märker av eller ens hinner fundera över när fienden anfaller. Och det gör de ofta. Och hårt.

Spelkontrollen är kanske i bulkigaste laget och ger verkligen inte utrymme för finlir. Vilket förmodligen heller inte är meningen, rymdpatrasket attackerar nämligen oavbrutet och att hålla sig vid liv kräver ett väldigt vältränat avtryckarfinger. Alien Breed 2: Assault är svårt, faktiskt väldigt utmanande och kräver nästan en co-op-partner för att inte angränsa till det rent frustrerande.

På två personer känns utmaningen hela tiden rättvis. Man kommer att dö någon gång mellan varven och får jobba för att komma framåt, men det känns aldrig omöjligt eller som att datorn fuskar. Överallt dräller det av loot som bara väntar på att plockas upp av dig och din partner och det gäller att dela systerligt hela tiden. Vem behöver egentligen pengar, vem ska ha rustningar och vem är i mest behov av den extremknappa ammunitionen?

Tyvärr gör den lite plottriga grafiken att det i stridens hetta kan vara lite svårt att urskilja vem som är vem, och de ganska elaka checkpointsen hade helt klart vunnit på att vara mer förlåtande. Att behöva spela om långa partier gör ingen glad. Men för det mesta är det bara skönt hjärndött råröj med stegrande svårighetsgrad, och man lägger inte gärna handkontrollen ifrån sig.

För att sammanfatta känslan så känns Alien Breed 2: Assault som en Xbox Live Arcade-version av Gears of War 2, komplett med fiender från Starship Troopers och stämningen från Dead Space. En blandning som lär få det att vattnas i mun på det flesta actiontokar. Med enkla medel bjussar Team 17 även på en och annan överraskningseffekt för att ge lite skrämselstämning till äventyret.

Förutom ett äventyr att skjuta sig igenom, finns även ett läge kallat Survival. Det påminner om Firefight från Halo: Reach eller Horde från Gears of War, och är riktigt vanebildande. Våg efter våg av allt starkare utomjordningar tränger sig på medan man är strikt beroende av sin partner för att hålla sig vid liv. "Bara en gång till" har yttrats mer än en gång i Survival Mode.

Alien Breed 2: Assault är en ruffig och oslipad diamant på ett sätt som nästan klär det. Den lite oprecisa styrningen bidrar till känslan av att styra ett muskulöst och välbepansrat kylskåp istället för en ballerinaprimadonna, och utomjordningarna är hopplöst många och elaka.

Men om du vill ha snygg och adrenalinstinn action till Xbox Live Arcade som kommer underhålla dig några timmar (i synnerhet tillsammans med en polare, antingen online eller offline), kan Alien Breed 2: Assault varmt rekommenderas som ett mycket prisvärt alternativ. Vänta dig inget mästerverk bara.

Alien Breed 2: Assault
Alien Breed 2: Assault
Alien Breed 2: Assault
Alien Breed 2: Assault
Alien Breed 2: Assault
Alien Breed 2: Assault
Alien Breed 2: Assault
Alien Breed 2: Assault
Alien Breed 2: Assault
Alien Breed 2: Assault
Alien Breed 2: Assault
Alien Breed 2: Assault
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Ursnyggt, massor av action, bra co-op-stöd, Survival-läget är vanebildande, prisvärt
-
Oprecis spelkontroll, dåliga checkpoints, aningen repetitivt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Medlemsrecensioner

  • robomon
    Då var det dags igen. Jag spelar Alien Breed: Impact och... vänta lite, det här är ett annat spel. Alien Breed 2: Assault är namnet och som... 3/10