Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
Broken Sword II: The Smoking Mirror

Broken Sword II: The Smoking Mirror

Ännu mer peka och klicka till Iphone har anlänt och i Broken Sword II får den äventyrssugne sitt lystmäte. Se efter vad vi tycker om The Smoking Mirror till Iphone


Peka-och-klicka lever! Genren jag och kanske du också avgudade i mitten av 90-talet när Lucasarts ägde genren och Full Throttle var det hårdaste man kunde spela. På sistone har pekskärmar återupplivat äventyren och vi har fått se både nya spel och många återutgivningar av klassiker. Nu har turen gått till Broken Sword som hedrar Iphone med sin närvaro återigen. Broken Sword II: The Smoking Mirror är en höjdare.

George Stobbart, huvudpersonen som alla utom jag tycks se som minnesvärd och karismatisk, reser jorden runt ännu en gång och återigen handlar det om mystiska artefakter, konspirationsteorier och flörtande med franska fröknar. Du konverserar folk, samlar på dig allt möjligt bråte i dina (uppenbarligen) djupa jeansfickor och löser problem i din väg.

Överlag fungerar spelkontrollen logiskt och bra, men det finns några små irritationsmoment. Att plocka ur ett objekt ur ens inventory för att använda det på något annat görs genom en svepande rörelse, men föremålet hamnar en bra bit under ditt finger. Detta gör det oklart om det är fingret (ja) eller objektet (nej) som ska placeras på det andra objektet.

När många hotspots trängs på skärmen kan det vara lite pilligt att pricka rätt, men du slipper åtminstone den pixeljakt som fanns på PC-tiden. Ett litet tryck varsomhelst på skärmen får nämligen alla intressepunkter att blinka till för ett tag.

Ett annat hjälpmedel är hint-systemet som nås via huvudmenyn. Gamla skolans äventyr har som bekant ett välförtjänt rykte om att ibland vara sadistiskt svåra, och för dagens rastlösa gamers är det välkommet. Det ska sägas att Broken Sword II: The Smoking Mirrors pussel överlag dock är logiska och inte alltför svåra, precis som i föregångaren.

Grafiskt är The Smoking Mirror en fröjd att titta i och det slår mig vilket lugn en enkel, handmålad bild kan skänka, när vi får titta på dem i ett makligt tempo utan snabba klipp. Ofta visas ganska mycket på skärmen samtidigt, men med Iphonens retina-display (eller om du spelar på Ipad) är det inga problem. Även mellansekvenserna är riktigt fina och du lär fastna redan vid spelets intro.

Jag har spelat genom Broken Sword II: The Smoking Mirror till PC förr och minns i stora drag storyn och hur pusslen ska lösas. Det hindrar mig dock inte från att plöja genom äventyret ännu en gång. Stämningen, pusseln, miljöerna, röstskådisarna och det makliga tempot gör det till en höjdare du definitivt bör kolla in.

Broken Sword II: The Smoking Mirror
Broken Sword II: The Smoking Mirror
Broken Sword II: The Smoking Mirror
Broken Sword II: The Smoking Mirror
Broken Sword II: The Smoking Mirror
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Mysigt äventyrande, skön grafik, bra story, praktiskt hint-system
-
Lite otymplig spelkontroll, okarismatisk huvudperson
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här