Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
Real Racing 2

Real Racing 2

Gänget bakom Real Racing förändrade bärbar racing för alltid med sitt ytterst välgjorda racingspel till Iphone, nu är det tillbaka och precis allt har blivit bättre


Att få till ett bra och bärbart racingspel är inte det lättaste, många är de som har försökt, få är de som faktiskt lyckas. Firemint har dock lyckats med bedriften att släppa inte bara ett utan numera två kvalitativa racingspel till Iphone. Real Racing 2 följer upp ursprungsspelet med en mängd förbättringar. Denna gång får man tillgång till en uppsjö med licensierade bilar från ett flertal stora tillverkare. Volvo bidrar med sin C30, Ford med sin Focus, Volkswagen har sin Golf GTI. I andra ändan av spektrat finner vi McLarens nya MP4-12C, Jaguar XKR och Ford GT. Andra förekommande bilmärken är BMW, Lotus, Nissan och Chevrolet.

Valmöjligheterna är att ratta loss med sin bil i enskilda race, time trial eller karriärläget. I karriären får du köpa din bil, uppgradera den med nya delar och ta dig genom olika cuper för att kunna köpa nya kärror och avancera genom utmaningarna. Du har möjlighet att justera svårighetsgrad på hela spelet, samtidigt som du även kan göra tillval huruvida du vill ha hjälp med bromsning, eller att svänga. Med dessa hjälpmedel påslagna blir Real Racing ett enkelt spel där hjälpmedlen ändå inte kommer iväg för spelupplevelsen. Vill man inte segla i gräddfilen slår man självklart av dessa hjälpmedel och får då ett riktigt bra racingspel med bra körkänsla och god utmaning, trots sitt lilla format.

Körkänslan engagerar och även om man till en början kan pressa sina första bilar ganska hårt, kommer man definitivt att få en redig näsbränna när man börjar byta upp sig till lite mer motorstarka maskiner. Här får man plötsligt lära sig att vara lite mer modest med farterna i kurvan, annars kanar man av och placerar sin nyinköpta bil i barriären och får sonika skämmas medan motståndet susar förbi. Real Racing 2 börjar ganska enkelt men går efter en stund relativt starkt uppåt, beroende såklart på vad för typ av bil man väljer att inhandla. Körkänslan är dock på topp och håller man hastigheten inom ramarna för vad som är möjligt, känner man alltid att bilen har ett bra grepp mot asfalten.

Att pressa materialet till bristningsgränsen går såklart alldeles utmärkt och här ger däcktjutet en indikation på vart saker och ting håller på att barka. Laterala sidoförflyttningar kan vara svårkontrollerade om man som jag är en ganska hetsig racingförare som vrider för fullt på ratten (i alla typer av racingspel), sansa dig och red ut överambitiösa situationer med lugn och du kommer att få en körupplevelse där du utan större problem kan pressa din bil rätt hårt och ändå få goda resultat. Bilfysiken imponerar och samspelet mellan däck och asfalt känns alltid bra, alltid logiskt.

Visuellt är det riktigt trevlig upplevelse om man kör Real Racing på en Iphone eller Ipod Touch. Grafiken är fräsch, detaljrik och ytterst välgjord. Bilarna är snyggt modellerade och banorna likaså. Vi finner dessutom en rad trevliga effekter såsom ljus som reflekteras i asfalten, rök och även riktigt läckert ljus. När man drar upp bilden på en Ipad ser det kanske inte riktigt lika fräscht ut tack vare avsaknad av Ipad-stöd, men det är fullt acceptabelt tills Firemint antingen ger ut en Ipad-version eller uppdaterar Iphone/Ipod Touch-spelet att fungera med Ipad också. Denna funktion är på ett eller annat sätt på väg, när den kommer är dock inte officiellt sagt ännu.

Att koppla upp sig och spela online går så smidigt att man knappt tror att det är sant, välj multiplayer, online och vips befinner du dig i en lobby där du får rösta på en bana och efter någon halvminut är du inne och river sönder asfalten och motståndet på nätet. Faktum är att det kan mycket väl vara den smidigaste onlinefunktion jag någonsin upplevt, bättre och enklare än Halo: Reach och Call of Duty-spelen, rent, snabbt, smidigt och effektivt.

Real Racing 2 är ett spel som imponerar i massor på mig. Det är snyggt, erbjuder licensierade bilar, skador, en god utmaning och mycket trevlig racing. Spelkontrollen är klockren trots att gas och broms är rent digital och styrfunktionen där du vrider på din enhet fungerar ypperligt. Riktigt bra körkänsla och ett rent snyggt användargränssnit gör att jag hellre kör Real Racing 2 än till exempel Gran Turismo 5, vem hade någonsin trott det om ett bärbart racingspel. Real Racing 2 är ett rättesnöre för genren och för bärbart spelande som helhet.

Real Racing 2
Real Racing 2
Real Racing 2
Real Racing 2
Real Racing 2
Real Racing 2
Real Racing 2
Real Racing 2
Real Racing 2
Real Racing 2
Real Racing 2
Real Racing 2
Real Racing 2
Real Racing 2
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Lysande spelkontroll, bra bilfysik, snyggt, massor att göra, bra onlinedel
-
Ser halvdant ut på Ipad
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här