Svenska
Gamereactor
recensioner
Shift Extended

Shift Extended

Svart blir vitt, vitt blir svart. I Fishing Cactus PSP Mini-spel Shift Extended måste du ha huvudet på skaft för att klara av farliga pussel- och plattformsbanor. Elfving har jobbat skift och haft det relativt roligt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Shift Extended kastar dig rakt in i nivå 1, det går rakt på sak, vilket även jag tänker göra. I detta pussel- och plattformsspel är du en springande, skuttande siluettfigur som ska ta sig till en dörr i slutet av en tvådimensionell bana. Gimmicken består i en svartvit omgivning som med hjälp av ett axelknappstryck, en "shift", vänds upp och ned och förvandlas till sitt färgmässiga negativ.

HQ

Din hjälte byter också färg under dessa shifts och kan nu alltså promenera på vad som tidigare var luft, och röra sig genom före detta plattformar. Greppet känns unikt (även om tankarna går till Mario-spelens P-block) och jag gillar hur man gör en simpel tvådimensionell labyrint till något mer avancerat.

Hinder hittar du i form av sylvassa spikar och låsta dörrar, vilka undviks med vältajmade hopp respektive uppletning av nycklar. Här finns också schackrutiga zoner du måste ta dig runt för att nå den hägrande dörren. Första halvan av Shift Extended svischar förbi rätt fort och någon riktig utmaning får du inte förrän i slutet av de 120 banorna. Här börjar hjärnan verkligen arbeta och din spatiala tankeförmåga får sig en workout.

Varje bana pryds med en syrlig textrad och man verkar ha sneglat en hel del på Portal och Glados - banorna är nämligen testkammare och du får exempelvis reda på policyn om att "kvarlevor från försökspersoner återvinns till 100%", och andra inte-så-lugnande upplysningar. En skön och humoristisk ton som ger Shift Extended ett mervärde.

Shift Extended är ett PSP Mini-spel, det kan alltså avnjutas på antingen PSP eller Playstation 3, och grafiken får bedömas därefter. Jag spelade genom spelet på Playstation 3 med en halvdan upplösning som resultat. Designen är dock stilren i sin svartvita enkelhet, och när väl ett färgstänk dyker upp (blodet är rött) är det nästan distraherande.

Detta är en annons:

Musiken är mysig och påminner med sina swing-trummor och blåssektion om ledmotivet till The Pink Panther, men då denna melodi aldrig någonsin ändras i hela spelet finns risken att du kommer att trycka på mute och slå på en Spotify-playlist i stället.

Jag tycker att prislappen på cirka 40 kronor är lite väl saftig för ett spel av den här typen, men det finns betydligt sämre affärer att göra där ute i den nedladdningsbara småspelsdjungeln. Shift Extended kan mycket väl bli ditt livs bästa skiftjobb.

Shift ExtendedShift ExtendedShift ExtendedShift Extended
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Kreativt koncept, många nivåer, humoristiskt
-
Lite dyrt, samma musik hela tiden, lite väl lätt i början
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

3
Shift ExtendedScore

Shift Extended

RECENSION. Skrivet av Jonas Elfving

Svart blir vitt, vitt blir svart. I Shift Extended måste du ha huvudet på skaft för att klara av farliga pussel- och plattformsbanor.



Loading next content