Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
Pro Zombie Soccer

Pro Zombie Soccer Apocalypse Edition

Om du kombinerar zombies och fotboll får du en matig dödsfest utan dess like. Vi har sparkat boll på köttiga bollplank och resultatet har varit underhållande.


Odöda är ganska hett just nu, det är väl ett som vi kan vara överens om. Vart man än vänder sig finns där en vampyr eller en zombie som är beredd att göra hemska saker med dig i ett spel eller på TV. Det relativt färska företaget Super Awesome Hyper Dimensional Mega Team (stort plustecken för namnet) har sett till att kombinera två såpass skilda saker som zombies och fotboll. Spelets huvudrollsinnehavare är en före detta stortalang inom fotboll, men han sumpade sin chans totalt när han väl skulle bevisa sin skicklighet i en uttagning till ett fotbollslag, spelade han bakfull och det gick minst sagt riktigt illa för honom.

Nu letar han efter lite krubb i stadens soptunnor när han helt plötsligt blir biten av en känd fotbollsspelare, som råkar ha förvandlats till en zombie. Ni vet väl vad det betyder? Vår hjälte har begränsat med tid tills han blir förvandlat till en zombie själv. När han blev biten fick han dock en del av den drabbade fotbollsspelarens krafter och helt plötsligt är vår hjälte en superladdad fotbolls-zombie-massakrerare av högsta rang. Han blir såklart svinarg och tänker att innan han förvandlas till en hjärnsuktande odöding ska han förinta så många zombies som han bara kan.

Upplägget är enkelt. Vår hjälte Jax står på vänster sida av skärmen. Från höger kommer horder av zombies och du ska använda din fotboll till att döda dem alla. Olika zombies måste dödas på olika sätt, vissa måste du träffa flera gånger, vissa kräver en kanonkula till skott mot kraniet. De rör sig olika snabbt och på olika sätt, vissa är snabba som attan medan andra hasar på regelrätt zombie-manér. Genom att trycka på skärmen skjuter du iväg din fotboll och du måste samtidigt se till att siktet pekar åt rätt håll. Till en början är det en smula knivigt att få vinkeln på skotten rätt över större avstånd, men med lite träning sitter det ganska snart.

Om du håller in ett finger laddar du upp ett starkt skott som gör betydligt mer skada, något som definitivt kommer behövas under spelets gång. När du har trasat sönder ett antal zombies fyller du upp en mätare och du får tillgång till en specialattack. Du kan till exempel få dina motståndare röra sig i slow-motion under en stund, eller varför inte ta kontroll över en satelit som fräser sönder allt du hinner märka upp under ett par sekunder. Pro Zombie Soccer Apocalypse Edition börjar ganska enkelt men blir efter en stund ganska utmanande. Efter ett par banor introduceras hela tiden nya spelmekaniker och fiender som gör att du behöver tänka om en smula och då och då serveras man banor som skiljer sig en hel del från vad man har gjort hittils.

Pro Zombie Soccer Apocalypse Edition är Ipad-utgåvan av spelet vid namn Pro Zombie Soccer. Men det är inte en ren portning då Apocalypse Edition innehåller banor som är större och dessutom ett par banor som inte finns med i Iphone-utgåvan. Oavsett vilken version man väljer får man ett snyggt och underhållande spel med enkel spelkontroll. Pro Zombie Soccer roar ganska bra, men kan stundtals frustrera med banor som ibland är lite för svåra. Dessutom kan jag känna att variationen kanske inte är sådär jättehög. Men vill du ha en relativt simpelt actionspel är detta att rekomendera.

Pro Zombie Soccer
Pro Zombie Soccer
Pro Zombie Soccer
Pro Zombie Soccer
Pro Zombie Soccer
Pro Zombie Soccer
Pro Zombie Soccer
Pro Zombie Soccer
Pro Zombie Soccer
Pro Zombie Soccer
Pro Zombie Soccer
Pro Zombie Soccer
Pro Zombie Soccer
Pro Zombie Soccer
Pro Zombie Soccer
Pro Zombie Soccer
Pro Zombie Soccer
Pro Zombie Soccer
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Snyggt, underhållande, humoristisk kombination
-
Variationsfattigt, lite kort
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här