Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
Yoostar 2: In the Movies

Yoostar 2: In the Movies

Vill du bli en filmstjärna? Så klart du vill! Nu ger Yoostar 2: In the Movies dig chansen att leva ut dina Hollywoodfantasier och kliva in i filmen. Frågan är bara om det är något att ha?


Någonstans i Frankrike så ligger bröderna Lumière just och vrider sig i sina gravar. De snurrar runt så fort att de inom kort förväntas kunna ersätta det lokala kärnkraftsverket med sin rotationsenergi. Varför undrar säkert du? Jo, för att de vet att någonstans på jorden så spelar någon Yoostar 2: In the Movies. En diabolisk uppfinning så skalad på all form av film- och spelglädje att inte ens Thomas Edison skulle kunnat tänka sig att sno den.

Det handlar om filmkaraoke. I Yoostar 2 är du stjärnan. I alla fall enligt spelet. Tydligen för andra gången också, eftersom titeln föreslår att det finns ett till spel som förpestar världen någonstans. Själva tanken är alltså att du ska försöka återskapa eller improvisera kring ett antal kända filmscener. Detta gör du genom att med hjälp av Kinect eller Playstation Eye positionera dig så att spelet klipper in dig i filmen, varefter du ska leverera eller improvisera några repliker ur en scen.

Helt ärligt så låter det på förhand ändå som ett dugligt partyspel. För vem vill liksom inte återskapa kända filmscener från klassiska verk som...Norbit...Meet the Parents...och...Meet the Fockers? Seriöst, den som valde filmscenerna till det här spelet borde gå och dö i en eld någonstans. Jag vet att det låter hårt, men det är för allas trevnad. In i en eld med dom.

För även om vi bjuds enstaka guldkorn ur filmhistorien så går det för varje känd scen ur Gudfadern eller Casablanca minst tio anonyma från Eddie Murphys 90-tal eller skitnödiga blockbusters som Clash of The Titans (Nej, inte Harryhausen-versionen). Det kan inte bli mycket mer tydligt att utvecklarna inte haft några som helst ambitioner med spelet. Utan istället bara slutit något licensavtal för ett gäng filmscener och sedan klistrat på en trasig spelmekanik över det hela. Det ruttna körsbäret på en redan möglig tårta är sedan att du förstås ska köpa de lite mer attraktiva filmscenerna från Yoostars nedladdningstjänst.

Vad gäller det digitala skådespeleriet så inleds det först och främst med ett långdraget förarbete för att rigga upp kameran och fixa ljussättning på så vis att spelet skall gå med på det. Vilket verkar förutsätta att du har tillgång till ett gäng flodljus i ditt hem och ett vardagsrum stort som en flygplanshangar. Alternativ så kan du ju stå krokryggig framför din TV och spela. Låt dig inte luras av bilderna här nedanför recensionen förresten. Även om du så justerar i timmar så ser inklippningen i spelet ändå ut som skit.

Efter att din digitala mise en scène sedan är någorlunda klar, så är det äntligen dags att börja skådespela. Varefter det tar cirka fem sekunder innan spelet rasar ihop som ett korthus framför dina ögon. För absolut ingenting fungerar i Yoostar 2. Ljudupptagning kräver att du levererar dina repliker i ett tresiffrigt decibel och det enda övriga skådespeleriet som krävs av dig är att du inte kliver utanför bildramen. Efter att scenen är klar så strömmar sedan poängen in i oändliga mängder. Förmodligen i något slags hopp om att spelarens stimulerade belöningscentra ska förblinda han/hon från det faktum att det finns gratis hemsidor som har mer utvecklade videolekfunktioner än Yoostar 2.

Det är samtidigt här som spelet kan bli roligt. Genom att man hånar det. Utnyttjar alla dess brister och skrattar åt dess tillkortakommanden. Ungefär som ett elakt barn som petar på något halvdött med en pinne. Exempelvis så valde vi att vara lite avant garde i vårt filmande och lät både handdockor och blomkrukor spela spelet åt oss. Vilket resulterade i pantomimframträdanden av Gudfadern och Kung Leonidas som Yoostar 2 ville belöna med en hel skottkärra fylld med Oscars.

På den vägen fortsätter det. Ju mindre du betraktar Yoostar 2 som ett faktiskt spel och mer som en gimmick som är så trasig att den får WiiFit att framstå som ett hardcore-spel. Desto roligare blir det.
Gör det Yoostar 2 till ett spel som är så dåligt att det blir bra? Verkligen inte. Det är ett alldeles tväruselt spel som borde skämmas för att ens finnas. För är det flamsigt skoj som du är ute efter så kan du många gånger mer av det från en budgetkamera och ett grönt lakan. Tekniken lär dessutom fungera många gånger bättre än Yoostars bedrövliga bild och ljudupptagning och du begränsas inte längre till utrymmet av ditt vardagsrum. Så gör det istället. Spring ut och sweda/svenska en film. Tro det eller ej men det är bra mycket roligare än att betala för att ställa en blomkruka framför din TV.

Yoostar 2: In the Movies
Yoostar 2: In the Movies
Yoostar 2: In the Movies
Yoostar 2: In the Movies
Yoostar 2: In the Movies
Yoostar 2: In the Movies
Yoostar 2: In the Movies
Yoostar 2: In the Movies
Yoostar 2: In the Movies
Yoostar 2: In the Movies
Yoostar 2: In the Movies
Yoostar 2: In the Movies
Yoostar 2: In the Movies
Yoostar 2: In the Movies
Yoostar 2: In the Movies
Yoostar 2: In the Movies
02 Gamereactor Sverige
2 / 10
+
Menyerna är väl fina, skadeglädjen
-
Usel registrering av ljud och video, trasigt på alla tänkbara sätt, tunt med innehåll, ambitionslöst
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här