Svenska
Gamereactor
recensioner
Angle!

Angle!

I Angle gäller det att hålla tungan rätt i mun, välja rätt vinkel på sin boll och inte somna medan du spelar...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Utvecklaren Appsolute Games har kockat ihop ett spel vars korta titel säger det mesta. Det handlar om att hitta rätt vinkel. Med ett finger (tummen förslagsvis) kan du rikta hur din boll ska studsa mot taket och - förhoppningsvis - ner på en plattform innehållande ett mynt. Det är precis så simpelt som det låter, i alla fall rent spelmekaniskt, men att få till den perfekta vinkeln är långtifrån lika enkelt.

HQ

Dels har vi en radda hinder som glider förbi i taksegmentet, fler och fler (och snabbare och snabbare också, såklart) desto längre du kommer. Dels är det ganska klurigt att hitta en vinkel som överhuvudtaget fungerar. En markör som skiftar mellan rött och grönt visar var du träffar taket, men hur bollen sedan faller är långtifrån lika uppenbart.

Angle!
Nääär som helst nu...

Efter flera sessioner med spelet har jag lärt mig att jag är kass på det här med vinklar. Min boll studsar antingen för långt eller för kort, och när den väl landar på plattformen ligger den och balanserar på kanten i några sekunder, för att sedan störta våldsamt ner i vattnet i botten på skärmen.

Angle!
När som helst ja. Snart händer det grejer.
Detta är en annons:

"Störta våldsamt." Jag kan inte undgå att reflektera över mitt eget ordval här. Det förekommer inget våldsamt störtande i Angle. Det är konstanta, oändliga val av vinkel på en boll som sedan studsar i tak och landar på plattformar. Tycker du att något i föregående mening låter intressant rekommenderar jag att du kikar närmare på Angle, för det är exakt vad du får: Val av vinkel, studs mot tak och eventuell landning på plattform. Du som vill se saker "störta våldsamt" gör bäst i att leta vidare.

Såhär i efterhand inser jag att jag skrev "största våldsamt" för jag själv behövde lite spänning efter att ha plitat ner första stycket i recensionen. Angle är i sig inget direkt dåligt spel. Det har en helt okej presentation och erbjuder en snabbt växande utmaning. Tyvärr håller det inte tristessen borta. Tempot är för lågt och det blir alldeles för snabbt enformigt. Att bollen kan utsmyckas med olika avatarer (Batman och Super Mario, bland annat) hjälper föga.

05 Gamereactor Sverige
5 / 10
+
Stilrent, utmanande, gratis
-
Långsamt tempo, enformigt, blir snabbt ganska trist
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Angle!Score

Angle!

RECENSION. Skrivet av Carl Brännström

I Angle gäller det att hålla tungan rätt i mun, välja rätt vinkel på sin boll och inte somna medan du spelar...



Loading next content