Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
Pigs in Trees

Pigs in Trees

Grisar! I träd!? Nä, men gud så tokigt. Nu måste Viktor grävt upp något märkligt från App Store igen. Frågan är om det är guld eller skrot han hittat...

Upplägget för Pigs in Trees är som sig bör när det kommer till den här typen nätta välmenande Iphone petitesser för under en Selma: enkelt. Du spelar som en välgödd liten gris som flyger runt i ett knubbigt litet plan från första världskriget och skjuter ner stygga fågelvarelser som hotar grisarnas samhälle, ett stort grönt träd. Det säger ju sig självt. Fåglar. Grisar. Vart har vi hört den förut?

Du spelar Pigs in Trees genom att med fingret måla ut en bana på skärmen vilken din pilotgris sedan följer. Kommer någon ondsint kråka eller elak örn i vägen så smäller det. Planet skjuter av sig självt och du samlar poäng genom att göra snygga flygbanor som plockar flera fiender på raken och bygger upp en combo. För att hjälpa din pilotgris på traven så kan du också använda dig av en handfull uppgraderingar som erhålls allt eftersom. Dessa kommer i form av vad man vanligen kan vänta sig. En spreader som skjuter flera skott samtidigt, en boost, en repareringsmodul och ett luftvärn som låter flygande grisar släppa bombfyllda ballonger över hela planen. Vid närmare eftertanke så är den där sista nog ändå rätt så ny.

Pigs in Trees
I Pigs and Trees finns det både gott om banor och gott om medaljer att jaga.

Den som kan sin Iphone-spelhistoria märker säkert redan här att Pigs in Trees är ett hopkok av flera olika tidigare kända Iphone-spel. Resultatet känns lite förutsägbart, fast vad har man egentligen rätten att begära när spelet likväl bjuder på trevlig underhållning till ett så överkomligt pris? Pigs in Trees skall dessutom ha beröm för att det aldrig stagnerar i sin speldesign utan ständigt presenterar nya element, fiender och vapen för att fräscha upp spelandet. I sin tur leder detta lite till känslan av att man inte spelar fullversionen av spelet förrens man närmar sig slutet av det.

Utseendemässigt håller det sig inom ramarna för den cartoon-estetik som kommit att trenda på världens app stores. Det är lite tokigt så att säga. Grisarna ser ut som gelehallon och kråkorna som argsinta pundare i jakt på en fix. Oavsett vad man kanske tycker om detta så presenteras i alla fall nya intressanta figurer att vila ögonen på. Även om det aldrig är något som man mäktar med att höja ögonbrynen åt. Musiken är också den trevlig och totalt förglömlig.

Pigs in Trees
Nya fiender presenteras ständigt. De här lurifxarna kan inte attackeras från sidorna utan måste rammas.

Allt som allt är Pigs in Trees värt sina pengar, det är absolut inget dunderstarkt spel men det lutar sig istället på en styrka av att vara ganska beroendeframkallande. Det är så bite sizeat att det är lätt hänt att en hel hoper banor spelas igenom av bara farten. Fast sen när medvetandet väl kommer åter, så börjar man ibland fundera över om det egentligen var så väl investerad speltid.

Pigs in Trees
Pigs in Trees
Pigs in Trees
Pigs in Trees
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Mycket spel för lite pengar, enkelt och välkomnande upplägg, trevlig design
-
Ganska billig speldesign, malande banor, småspattig spelkontroll
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här