Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
WWE Wrestlefest

WWE Wrestlefest

Ett klassiskt wrestling-spel med både något nytt och något gammalt gör debut på Ipad, frågan är bara om detta verkligen är ett spel som håller måttet, läs vidare.

På tidigt 90-tal släpptes ett wrestling-spel vid namn WWF Wrestlefest, ett klassiskt arkad-lir där du skulle mosa knappar så mycket som var mänskligt möjligt för att få sin brottare att utföra olika grepp och attacker. Det var väl i grund och botten ett ganska simpelt spel, men som på sin tid roade en hel del. Personligen har jag inte spelat något wrestling-spel sedan Playstation-tiden när WCW var som populärast. Därmed blev jag hyfsat upphetsad när jag fick veta att WWE Wrestlefest skulle släppas på Ipad.

På förhand trodde jag att vi kanske skulle få se det gamla klassiska arkadspelet med sina stora sprite-karaktärer och härliga arkad-stil. Så är dock inte fallet. Istället är det ett spel som blandar gammalt och nytt. Av förklarliga skäl är inte karaktärsutbudet det samma år 2012 som 1991 och jag antar att man därför valt att göra om grafiken också. Som det är nu ser det i ärlighetens namn ut som ett tredje klassens flash-spel. Vi snackar stora köttberg som ser fullkomligt bedrövliga ut, komplett med animationer som minst sagt lämnar ett och annat att önska. Man bjuds på usel kantutjämning, vämjelig design och rycka, urkassa animationer.

WWE Wrestlefest
Den avlidne Macho Man Randy Savage gör sin entré mot ringen, varje match inleds med att kämparna möter publikens jubel på sin väg mot matchen.

Spelkontrollen är inte mycket bättre den. Du har en virtuell joystick och två knappar på skärmen och med dessa ska du styra din karaktär och dessutom dela ut stora mängder prygel. Allt som oftast går de stora herrarna i clinch och därifrån får man försöka få in ett smärtsamt grepp, kasta sin motståndare eller hiva iväg denne in i repen (eller buren) för att utföra en attack när han studsar tillbaka. Det vore ren lögn att påstå att det behövs någon finess eller direkt skicklighet när man spelar. Istället gäller det att mosa på knapparna och hoppas att man får in en attack innan motståndaren gör samma sak.

Ska man vara helt ärlig är WWE Wrestlefest i detta fall väldigt likt sitt ursprung då det på den tiden fungerade på precis samma sätt. I min mening fungerar detta inte alls år 2012 och ett spel med detta upplägg håller helt enkelt inte. Ser man till innehållet finns det ett flertal olika evenemang att hänge sig åt. Man kan spela enskilda matcher, Royal Rumble, Tag Team-matcher eller varför inte försöka gå hela vägen till Wrestlemania via ett antal olika tillställningar. Oavsett vad man väljer blir det dock aldrig speciellt intressant att brottas i THQs senaste alster.

WWE Wrestlefest
Tag Team-match i stålbur, akta dig för att bli ivägskickad mot repen, det tar stopp fort och det gör ont. Har du otur står motståndarens kollega där, redo att puckla på dig.

WWE Wrestlefest är ett bedrövligt Ipad-spel som tar allt det dåliga från genren förr i tiden och förpackar det i ett fult paket. Resultatet blir ett spel som nästan uteslutande innehåller brister och ett spel som väldigt sällan bjuder på något underhållningsvärde över huvud taget. Ska sanningen fram finns det säkert en publik för detta spel. Vill du spela ett spel med samma spelkontroll som präglade denna subgenre förr i tiden kommer du säkert ha ett par underhållande stunder med denna nyversion. Kan du förbise den usla grafiken kommer du säkert ha kul. Personligen finner jag dock WWE Wrestlefest nästan uteslutande vara slöseri med min tid.

WWE Wrestlefest
WWE Wrestlefest
WWE Wrestlefest
WWE Wrestlefest
WWE Wrestlefest
WWE Wrestlefest
WWE Wrestlefest
WWE Wrestlefest
WWE Wrestlefest
WWE Wrestlefest
WWE Wrestlefest
WWE Wrestlefest
WWE Wrestlefest
WWE Wrestlefest
WWE Wrestlefest
WWE Wrestlefest
WWE Wrestlefest
WWE Wrestlefest
WWE Wrestlefest
WWE Wrestlefest
WWE Wrestlefest
03 Gamereactor Sverige
3 / 10
+
Flera spelsätt, kan underhålla retrogalna
-
Ful grafik, värdelösa animationer, uselt ljud, utdaterad spelkontroll och undermålig presentation.
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här