LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      recensioner
      PlayStation VR Worlds

      Playstation VR Worlds

      Vi har provat på de fem olika upplevelserna som Playstation VR Worlds bjuder på...

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i
      HQ

      Playstation VR Worlds är en samling med fem virtual reality-upplevelser, designade endast för att visa vad Playstation VR är kapabel till och för att demonstrera mediets potential på väldigt olika sätt. I vissa avseenden är de inte mer än glorifierade teknikdemonstrationer, men det finns ändå några fördelar med att ha dem samlade så här, för tillsammans ger de en bra representation av vad vi kan vänta oss av VR på konsoler.

      Först ut har vi The London Heist, den korta interaktiva upplevelsen som visar hur äventyrsspel kommer att passa till virtual reality. Du kan faktiskt inte interagera allt för mycket med saker och ting i spelet, men det handlar mest om karaktärerna du möter i den korta story som utspelar sig inför dina ögon. Den finns en del flashbacks, och en massa monologer från den samlade rollistan, och under dessa stunder är du bunden till att sitta still och handskas med föremål. Det finns två moment där du faktiskt får vifta runt på en pistol, den ena av dessa är i stort sett en skjutbana, i den andra får du peppra fiender medan du sitter i passagerarsätet i en skåpbil som flyr från kuppen namnet antyder.

      Striderna är ganska alldagliga då du sitter stilla hela tiden, dock så rör sig sceneriot runtom i skåpbilsdelen, och det finns en påtaglig skillnad mellan att spela med Move-kontroller eller med en Dual Shock, i det första fallet får du fysiskt ladda om pistolerna, med Dual Shocken är det bara en knapptryckning. Överlag är det ett ganska gediget, om något kort, stycke interaktiv underhållning. Spelet antyder om vad som kommer vara möjligt längre in i framtiden, och duktiga prestationer från röstskådespelarna och den detaljerade miljön får mig att köpa storyn. När du är färdig med kampanjen finns det några skjutbanor att underhålla dig med, men de är endast lite trevliga distraktioner från huvudattraktionen.

      PlayStation VR Worlds
      Detta är en annons:
      PlayStation VR WorldsPlayStation VR WorldsPlayStation VR Worlds

      Vår första tanke var att jämföra Ocean Descent med The Blu, teknikdemonstrationen till Vive som låter dig skåda in i grumliga vatten och komma i närkontakt med valar, men egentligen finns det mer i spelet än endast det. Du sitter i en bur och är på väg ner i djupet. Det finns inte mycket interaktion, och du är endast ett svävande huvud utan kropp, men du får se en hel del ganska iögonfallande scener utspelas under din resa ner i mörkret. Det är en ganska hastig upplevelse, inget du lär återvända till mer än en eller två gånger, men precis som The Blu är det ett riktigt bra sätt att visa upp konceptet för de oinitierade och det kommer utan tvekan vara många som startar Ocean Descent för att visa upp för sina virtual reality-lösa vänner när de kommer på besök.

      PlayStation VR WorldsPlayStation VR Worlds

      Scavengers Odyssey är ett sci-fi äventyr där du spelar en utomjording som sitter i ett terrängfordon som kan hoppa mellan asteroider. Som namnet antyder om, så är du på en resa, men inte en som är så pass lång att vi skulle kalla den för en odyssé. Handlingen följer vår protagonist, en utomjordisk vrakplundrare, som hör en mystisk röst som kallar till ett högre syfte. Dock är handlingen inte mycket att hänga i granen. För dig som blir illamående när det är rörelse inblandat, är nog Scavengers Odyssey värst när det gäller åksjuka. Mechens rörelser känns naturliga när du går runt, och spelkontrollen ganska okomplicerad, men så fort hoppandet slängs in, så börjar även de mäktigaste bland oss må illa. Skjutandet i spelet är däremot enkelt och kul, det funkar perfekt för att visa upp hur rymdshooters kan fungera i virtual reality, vilket i stort sett är spelets syfte.

      Detta är en annons:
      HQ

      Ännu ett spel som inte är för dig som är svag i magen, dock inte fullt så jobbigt som vi först trodde, är VR Luge, i vilken du sitter fastspänd i en rodel som rusar ner längs gator i tävlan mot klockan. Spelet är faktiskt ganska förlåtande, du studsar mot kanterna och mot mötande trafik med endast lite minskning av hastigheten som straff.

      Däremot är det ganska viktigt att hålla farten uppe när tidsgränserna blir kortare och kortare, så du bör helst undvika att studsa runt mot trafik och vägkanter. Spelet håller ett högt tempo och är ganska hektiskt, med olika banor som tar dig nerför alternativa vägar under dina försök att nå det bästa loppet. Du styr spelet genom att röra ditt huvud, något som kändes både intuitivt och precist. Däremot är det nog inget spel du kommer vilja spela om och om igen. Om du nu skulle vilja det finns det ju alltid Time Trials att spendera tid med.

      PlayStation VR WorldsPlayStation VR Worlds

      Vi har sparat det bästa till sist, Danger Ball. Det är i stort sett Pong för Playstation VR-generationen, och det är precis så kul som det låter. Du möter en datorkontrollerad motståndare och du måste med ditt huvud styra en paddel som du använder för att försöka skjuta in en boll bakom din motståndare. Det är ett fantastiskt litet spel som alla kan spela och ha kul med. Head-trackingen funkar riktigt bra, den märker av saker som styrkan och skruven på dina nickar, vilket leder till att dina skott blir just skruvade, får mer fart, eller studsar mot väggarna och far mot motståndarens paddel från oförutsedda vinklar.

      Om det var allt som fanns i spelet skulle det nog bli gammalt ganska snabbt, men de olika motståndarna har olika förmågor som kryddar upp det hela. Ena stunden möter du en paddel med en sköld som gör den större, men som förstörs efter ett par träffar, nästa möter du en utrustad med en liten fläkt som kan blåsa bort bollen och få den att ändra kurs. Vi älskade/hatade motståndaren med två paddlar, som var en ganska ordentlig utmaning. Det finns en hel del olika motståndare som du kan utmana i antingen turneringar, individuellt eller i poängjakter. Det är ett otroligt simpelt spel, men det fungerar bra och vi hade riktigt kul med det, trots att det egentligen inte har mycket kött på benen.

      PlayStation VR WorldsPlayStation VR WorldsPlayStation VR Worlds

      Allt som allt är Playstation VR Worlds en ganska ordentlig samling upplevelser som visar upp exakt vad Playstation VR är kapabel till, och antyder lite om vad utvecklare kommer kunna göra med sina spel i framtiden. Det är en ganska mångfaldig samling, men den känns ända lite för dyr för vad du får för pengarna. Vi hade faktiskt föredragit om spelet hade följt med själva headsetet, men det kanske bara är vi som är giriga. Om du nu ändå ska ta klivet och köpa Playstation VR och vill ha något att visa upp vad den klarar av, så kan du lika gärna börja med Playstation VR Worlds.

      06 Gamereactor Sverige
      6 / 10
      +
      En blanding spel som visar upp vad PSVR klarar av, Danger Ball är riktigt kul, head-trackingen fungerar mycket väl
      -
      Ganska dyrt med tanke på vad du får, saknar meningsfull interaktion
      overall score
      Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

      Relaterade texter

      7
      Playstation VR Worlds

      Playstation VR Worlds

      FÖRHANDSTITT. Skrivet av Kristian Kask

      Kristian spände på sig Playstation VR-hjälmen för att ta en närmare titt på de upplevelser Playstation VR Worlds har att bjuda på...



      Loading next content