Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
Brawl Busters

Brawl Busters

Sydkoreanska utvecklaren Skeinglobe är tillbaka med ytterligare ett onlinespel. Den här gången i form av något så udda som giftermålet mellan Team Fortress 2 och Super Smash Bros. Viktor har kollat om det är ett lyckligt sådant

Vi lever i en bortskämd tid och i en bortskämd del av världen. Hur vet jag det? Jo, förutom småsaker som vårt välfärdssystem och faktumet att vi tar demokrati som en självklart, så tänkte jag nog främst på spelet Brawl Busters och det faktum att det är helt gratis.

För Brawl Busters är egentligen ett spel som förtjänar att kosta pengar. Detta av den enkla anledningen att det är rätt så sabla bra. Hård konkurrens mellan företagen har dock lett till att det blivit ytterligare en titel i den ständigt växande mängden free-to-play-spel.

Samtidigt skall jag inte blunda för faktumet att Brawl Busters är ett onlinespel som det går elva på dussinet av. Jag behöver egentligen inte ens säga spelformeln för du kan den säkert redan. Spela matcher, samla erfarenhetspoäng, gå upp i level, köp nya förmågor, glöm bort att äta, glöm bort att sova, bli vräkt och så vidare.

Skillnaden är att Brawl Busters inte är ännu en förstapersonskjutare. Snarare är det resultatet av vad som skulle hände ifall vi korsade en Team Fortress 2 med Super Smash Bros. En explosiv eklektisk mix av pastellfärgad grafik, cartoonig design med starkt komiskt anslag och en spelbarhet som är enkel att ta till sig.

Brawl Busters
Banorna i spelet är fulla av hemligheter, fällor och rörliga objekt som ständigt spelar in i matcherna.

De spelbara klasserna i Brawl Busters är hämtade från lite varstans. Från sportvärlden har de tagit amerikansk fotboll, baseball och boxning som de sedan lyckats klämma ihop med en brandman och en hårdrockare. Alla klasser kommer med sina respektive fördelar som nackdelar vilka ofta rimmar med klassens populärkulturella natur. Quaterbacken fokuserar på styrka och tankverksamhet, rockern är kontrollkassen, baseball specialiserar sig på avståndsstrider och så vidare.

Spelkontrollen är mjuk och smidig, klasserna väl balanserade och spellägena är lätta att ta sig till med sin typiska standardkompott av dödsmatcher, lagspel och zombielägen. Systemet är allt som allt enkelt men den som är villig att börja gräva i Brawl Busters mylla kan också komma att upptäcka ett imponerande djupt slukhål vad gäller klasskombinationer, karaktärbuilds och hur man bäst använder bandesignen till sin fördel.

Så se nu till att spela Brawl Busters. Herresixten det är ju för tusan gratis! Du kommer rentav bli förvånad över hur länge du kan fastna i ett dussinspel som detta. Passa också gärna på nu när spelets community fortfarande är så pass litet att det är ganska enkelt att göra sig av med rötäggen och ogräset.

Brawl Busters
Brawl Busters
Brawl Busters
Brawl Busters
Brawl Busters
Brawl Busters
Brawl Busters
Brawl Busters
Brawl Busters
Brawl Busters
Brawl Busters
Brawl Busters
Brawl Busters
Brawl Busters
Brawl Busters
Brawl Busters
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Enkelt men djupt system, välbalanserade och varierade klasser, trevlig design
-
Dussinspel, för stora speltekniska fördelar till folk som betalar
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här