Gamereactor Close White
Logga in medlem






Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
The Hunter: Call of the Wild

The Hunter: Call of the Wild

Expansive Worlds har sedan sena 00-talet försett oss med jaktsimulatorer som låtit oss leva ut våra dolda jägardrömmar till vi fått mustig skäggväxt och tvivelaktiga sinnen. The Hunter: Call of the Wild är en bitterjuv upplevelse


Facebook
TwitterReddit

Eftersom jag tydligen skötte en bondgård i Farming Simulator 17 exemplariskt så var jag, enligt en enad redaktion, som klippt och skuren för jägaryrket. "Tveksamt, vem ska ta hand om min skörd?", tänkte jag. Men, broschyren lovade frisk luft, ensamhet och alla tänkbara fyrfotingar man kan tänka sig. Så efter fet separationsångest från min fina traktor (de fick slita loss mig medan jag alltjämt klamrade mig fast vid den) begav jag mig till jaktreservatet "Layton Lake District" där skogsvaktaren välkomnade mig och förklarade hur det fungerar, det här med att jaga sork.

The Hunter: Call of the Wild
Genom att vara snabb på knappen kan du lista ut vad det var som lät.

The Hunter: Call of the Wild är förutom att ha ett väldigt vackert namn, en simulator placerar dig som spelare i kängorna på en jägare. Sen blir det upp till dig att leta rätt på allehanda djur som ska upp på väggen. Detta görs genom att springa runt i en rätt så öppen skogsmiljö som får mig att tänka på Firewatch, och däri göra allt för att inte bli upptäckt av sagda djur. För nyckeln till en lyckad jakt är här tre aspekter - ljudnivån, doften och hur väl du syns. Medan du inte kan göra något åt din doft (det finns inget deodorant-DLC ännu, och små skjul är det ont om) kan du röra dig framåt antingen hukad eller krypandes, vilket förhoppningsvis hindrar Bambi där framme från att både se och höra dig. Om du råkar röja din position sätter djuret iväg och du kan då säga farväl till din trofé.

The Hunter: Call of the Wild
När du granskar spår får du även en indikation på var de gick.

Om du kan råder jag dig att positionera dig så att din doft blåser åt andra hållet, då vinden bestämmer riktningen. Det tar ett tag att bemästra, eller rättare sagt, få ett hyfsat grepp om dessa aspekter men när du väl gör det kommer det förhoppningsvis gå lättare. Jag hade under mina första två timmar med spelet inte koll på dem vilket såklart satte käppar i hjulet. För svårighetsgraden är det inget fel på. Om du är klumpig, syns och för tre-aktsstrukturens skull doftar, så räkna inte med att fälla ett djur inom kort. För mig tog det, smygande och intensivt spårande till trots, mer än 90 minuter innan jag fällde mitt första villebråd. Men när jag hade bekräftat det dödande skottet och stod vid kadavret... Den känslan var svårslagen.

The Hunter: Call of the Wild
Hjälpsektionen är rätt omfattande och kan ibland kännas övermäktig att ta sig igenom.

För att söva fyrfotingarna är inte heller en dans på rosor. Min erfarenhet inom förstapersonsgenren säger mig att ett skott i huvudet oftast innebär en säker död men här, här var jag tvungen att sätta inte mindre än fyra skott i huvudet och ett skott rakt i hjärtat på en hjort innan denne somnade in. Vilket får mig att tänka på vad som händer om du bara skadeskjuter djuret. Det skenar i panik, uppenbarligen. Då blir det upp till dig att spåra upp det igen och detta görs genom att hålla koll på spår som lämnats i marken. Dessa säger dig vilket djur som varit där, i vilken riktning det gick och i vilken takt. Detsamma gäller för olika läten som du genom ett knapptryck får reda på om det var för varning (för dig) eller parning. Detta kan för den tålmodige bli en rejäl utmaning medan det för jägare som jag själv lätt kan bli aningen långrandigt.

The Hunter: Call of the Wild
The Hunter: Call of the Wild
The Hunter: Call of the Wild
The Hunter: Call of the Wild
The Hunter: Call of the Wild
The Hunter: Call of the Wild
The Hunter: Call of the Wild
The Hunter: Call of the Wild
The Hunter: Call of the Wild