Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
Voez

Voez

Vi har recenserat unika musikspelet Voez till Nintendo sprillans nya konsol Switch. Kolla in om detta är värt dina surt förvärvade slantar eller ej...


En av de mer originella speltitlarna som har släppts till Nintendo Switch är musikspelet Voez, som också har blivit ganska undangömt i skymundan av giganten The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Ursprungligen släpptes spelet till Android- och Ios-enheter men den senaste versionen till Nintendo Switch innehåller över 100 melodier från japanska och taiwanesiska kompositörer, varav många är helt nya och har alltså inte funnits med i smartphone-versionerna. Det som framförallt gör Voez så pass unikt till skillnad från övriga Nintendo Switch-titlar är att det inte går att spela på TV:n utan det är enbart avsett för bärbart spelande.

Voez
Räkna med att explosioner av charmiga och vackra färger förekommer på regelbunden basis.

I grunden fungerar Voez precis som de flesta andra spel i den här genren. En vågrätt linje visas längst ned på skärmen och uppifrån faller noter som är tänkt att matcha musikens melodier. Ditt jobb är att peka på dem i tid som avsikt att slutföra låten. Vissa ikoner nöjer sig med ett enkelt tryck, medan andra, långa lodräta kräver att du måste hålla nere ditt pekfinger en längre stund. Det finns också ikoner som kräver att du snabbt drar ditt pekfinger åt antingen höger eller vänster, och i takt med dina drag så bildar dina rörelser emellanåt en explosion av charmiga och vackra färger på skärmen.

Spelet skiljer sig i grunden inte särskilt mycket från Guitar Hero, tänk dig att du spelar det fast utan plastgitarr. Högst upp till höger på skärmen ser du dina poäng och beroende på hur väl du lyckas slutför dina drag så ökar din poängskara därtill. Totalt finns det 348 stycken låtar i spelet och det är en varierande soundtracklista som för det mesta består av J-pop, K-pop samt dubstep och några låtar har också ett västerländskt inflytande. Även om kvaliteten varierar ganska kraftigt så finns det en hel del bitar som förhållandevis är bra, medan andra faller i glömska lika snabbt som de avslutas.

Voez
Storyläget är ett trevligt inslag som tyvärr tappar en hel del fokus.

Dessutom finns det också en dagbok i spelet som är tänkt som en story. Om du slutför en nivå (du måste klara två på en svårare svårighetsgrad) så låser du upp ännu en del av berättelsen som handlar om Chelsea och hennes skolkamrater som har bestämt sig för att bilda ett band. Även om detta är ett trevligt tillägg, med otroligt vackra konstverk till följd så är det lätt att förbise detta på grund av att fokuset mestadels har lagts på annat.

Voez är ett spel som främst riktar sig till musikintresserade gamers, men jag har svårt att bli sådär riktigt frälst av det som erbjuds. Det finns egentligen bara en avgörande faktor på om du verkligen ska införskaffa spelet och det är om du gillar musikutbudet. Spelet är tyvärr ganska dyrt, i synnerhet med tanke på att mobilversionen är en free to play-titel. Även om alla låtar är upplåsta från början i Nintendo Switch-versionen (mobilspelet har stöd för mikrotransaktioner där vissa enskilda låtar blir upplåsta mot en betalning) så skulle det ändå vara mer rättvist om priset vore kraftigt reducerat.

Voez
Det finns 348 stycken låtar i spelet och det borde vara mer än tillräckligt för den musikintresserade.

Voez bevisar framförallt hur bra pekskärmen är till Nintendo Switch och jag ser gärna att fler utvecklare tar efter och använder sig av den här funktionen i framtiden. I det stora hela är Voez ändå ett trevligt spel och trots att mitt musikintresse inte är sådär överdrivet stort så finns det ändå en hel del låtar som har borrat sig fast uppe i mitt hjärnkontor, och det märks i synnerhet när jag nynnar på några av spelets mest fantastiska melodier i kön på min lokala ICA-butik.

06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Utnyttjar pekskärmen till fullo, några riktigt vassa melodier, riktigt läcker design
-
Ett överflöd av tråkiga melodier, hög prislapp, storyläget tappar fokus
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här