Svenska
Gamereactor
recensioner
NHL Eastside Hockey Manager 2005

NHL Eastside Hockey Manager 2005

Benke har knutit på sig skridskorna och stoppat in tandskyddet, vilket är ganska onödigt då detta bara handlar om att vara manager för ett hockeylag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Sports Interactive levererar den andra upplagan av Eastside Hockey Manager mitt under den värsta högsommarvärmen och ett mycket bra spel, klart förbättrat sedan ifjol till trots, är det någon som inte känns helt hundraprocentigt. För det första så känns det fel att påbörja fjolårssäsongen nu när den sedan några månader är avslutat och framförallt känns det lite snett att nu när man är som mest peppad inför en NHL-säsong som lovar massor av nya stjärnor, spännande regeländringar och större utmaningar för general managers spela enligt gamla premisser. Men det ingår ju i förutsättningarna antar jag och som spel betraktat har Eastside Hockey Manager utvecklats. Träningssystemet har lagts om till det bättre, det är lättare att ha översikt även om det kanske skulle finnas fler alternativ. Tillägget med träningsläger inför säsongen är skoj, även om det kanske inte känns som det ger överdrivet mycket information. Lagen i NHL agerar smartare när det kommer till transaktioner, men jag tycker fortfarande att förhandlingsintelligensen kunde skruvas upp. När man förhandlar är det störande när den andra parten istället för att försöka möta halvvägs ger än ett sämre förslag än vad de tidigare föreslagit. Hade det hänt i verkligheten så tvivlar jag inte på att Mike Keenan smällt någon på käften. Och han är ändå ganska kortvuxen.

HQ

Det har naturligtvis inneburit problem för Sports Interactive med den uteblivna NHL-säsongen. Det har helt enkelt inte gått att uppdatera alla spelare och NHL befolkas av många äldre spelare, vissa lag har halvfulla trupper och det finns många halvskadade äldre free agents i början av säsongen. Utan något lönetak innebär det att en rik klubb kan roffa åt sig en hel del kvalité. För mig som hanterar Calgary Flames innebär det en hel del frustration när jag får nöja mig med Mikael Samuelsson och Andreas Johansson. Men de gjorde åtminstone i perioder bra insatser för laget, vilket tyvärr även var sant för Jarome Iginla som trots en bra start bara mäktade med knappt 50 poäng på 82 matcher. Nu låter jag lite gnällig och det är jag efter en period i februari med nio raka förluster (nästan samtliga med uddamålet). Sedan tradade jag till mig Olli Jokinen och det vände något, men ändå missade jag slutspelet med 5-6 poäng. För Vancouver-fans kan jag dock nämna att Näslund vann skytteligan, så han verkar vara en av spelets bästa offensiva spelare. Stanley Cup vanns av Ottawa. Lyckligtvis fick jag ett tidigt val i draften och valde SSK:s stora talang Anze Kopitar. Det ska bli intressant att se vad han kan bidra med i framtiden även om han var en stor tillgång för Södertälje i Elitserien redan som 17-åring i spelet.

Det känns inte som spelets artificiella intelligens uppgraderats riktigt som mycket som jag hade önskat. Det händer fortfarande en del lite konstiga saker (alltför snabba mål exempelvis), men på det hela taget fungerar det bra. Dina hjälptränare är ett bra stöd, men de har inte världens bästa fingertoppskänsla när det gäller kedjor och laguttagningar. Resultaten blir för det mesta realistiska (även om Sverige vann VM!) och poängskörden för spelarna känns också väl avvägd. Det är också mycket positivt att licensen för AHL tillkommit samt att den tyska ligan numera också är inkluderad. Det finns trots allt en hel del kvalitetsspelare i dessa ligor och när man leder ett NHL-lag vill man ju ha riktiga farmarlag.

Eastside Hockey Manager 2005 känns inte som någon revolutionerande produkt. Det är i grunden samma spel som släpptes i fjol, med mängder av små förbättringar. Till nästa år skulle jag vilja se en helt ny motor och massor av förbättringar på samma sätt som när Championship Manager gick från en siffra till nästa. Det är ändå ett bra köp för hockeyfans och om Sports Interactive släpper en patch som gör om reglerna för NHL, samt uppdaterar alla NHL-spelarna med de rätta lagen någon gång i början av oktober kommer detta kännas som ett helt nytt spel på nytt.

NHL Eastside Hockey Manager 2005NHL Eastside Hockey Manager 2005NHL Eastside Hockey Manager 2005NHL Eastside Hockey Manager 2005
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Otroligt djup, mängder av ligor och spelare.
-
Dåligt tajmat spelsläpp, inte tillräckligt stora förändringar.
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
NHL Eastside Hockey Manager 2005Score

NHL Eastside Hockey Manager 2005

RECENSION. Skrivet av Bengt Lemne

Benke har knutit på sig skridskorna och stoppat in tandskyddet, vilket är ganska onödigt då detta bara handlar om att vara manager för ett hockeylag.



Loading next content