Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
Sugar High

Sugar High

En Tiny Wings-klon med en sötsugen hund som har minst ett par problem med abstinensen, kan det vara något?

Hade jag varit Andreas Illiger, ensam utvecklare för det sanslöst mysiga Tiny Wings till Iphone, hade jag varit arg idag. Nu finns nämligen Shortbreak Studios Sugar High tillgänglig på appstore och det är inget annat än det som min mor brukar kalla ett rån mitt på blanka dagen.

Du tar dig an rollen som Biscuit, en hund med alldeles för stor mun och ett närmast sjukligt sockerbehov. När Buscuits matskål för en gångs skull gapar tom, går hunden i fråga ner i ett slags komaliknande tillstånd (vissa kallar det abstinens) där drömmar om evig lycka och konstant socker ligger som ett moln över hans sötsaksberoende valpögon.

Sedan börjar rånet. För spelmekaniken och större delen av designen är i princip identisk med tyske Andreas Illigers Tiny Wings. Allting handlar om att hoppa sig igenom så många banor man hinner och kontrollmetoden är enkel; du trycker på skärmen för att "dyka" och gör bäst i att tajma nedförsbackarna perfekt för att få bästa möjliga fart och höjd. Du gör detta för att undvika att tiden, i det här fallet drömmen, ska ta slut. Dessutom är spelet helt uppdelat, precis som Tiny Wings, i begränsade "öar" där du kommer till nästa nivå genom att göra ett riktigt prakthopp.

Men där ditt hjärta värmdes av Tiny Wings-fågelns underbara "yahoooo", får du kalla kårer längs med ryggraden när en flämtande, dregglande, rabiat Buscuit flyger mot nya mål.

Shortbreak Studios slänger dock in lite eget material i gottepåsen, ungefär som när en rånare tar din plånbok och knäar dig i skrevet men är bussig nog att flagga ner en taxi som tar dig till sjukan. Sugar High är formligen proppat med godis att plocka upp och frukter att äta, som sig bör. Men eftersom grafiken är så abnormt plottrig och totalt dränkt i pastellfärger blir allt extra du tvingas göra bara jobbigt att titta på.

Sugar High är ett kompetent spel, absolut. Spelkontrollen sitter där den ska och poängplockandet kan vara kul för stunden. Men charmen som du får i det långt mycket bättre Tiny Wings väger upp för precis allting. Äger du redan Tiny Wings - spela det. Äger du inget av spelen - ladda ner Tiny Wings. Glädjeboost garanterad.

Sugar High
Sugar High
Sugar High
Sugar High
Sugar High
Sugar High
Sugar High
Sugar High
Sugar High
Sugar High
Sugar High
Sugar High
Sugar High
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Billigt, bra hållbarhet, stöd för Game Center
-
Kopia av ett bättre spel, få nymodigheter, irriterande färgpalett
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här