Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
Men in Black 3

Men in Black 3

Men in Black 3 rullar på biograferna och nu har även ett strategiskt spel nått Ipad och Iphone. Vi har undersökt hur kul agentlivet är via en pekskärm


Det är i slutet av 60-talet, och jag står i ett gathörn i Kalifornien med en trimmad minnesutplånare i näven. En ung man i utsvängda byxor har sett lite för mycket av skottväxlingen som nyss ägt rum, och jag ber om hans uppmärksamhet. "Jag är bara del av din fantasi", säger jag och det låter PZZZITZZ! Ännu ett uppdrag framgångsrikt utfört av MiB-agenterna.

Det var klokt av Gameloft att inte göra ett generiskt actionspel av Men in Black 3, den aktuella biofilmen som kanske aldrig borde nått vita duken. I stället har man gått strategivägen och skapat en slags agentursimulator där du bygger upp ditt högkvarter, tränar agenter, köper högteknologiska superprylar och... städar bort skräp - både alienskräp ute på gatorna och smuts i din bas.

Men in Black 3
I ditt agenthögkvarter bygger du allt från damtoaletter till nanoplasma-ringar. Marknaden är verkligen fullsmockad av prylar.

Och visst. Här finns gott om uppdrag för dig som grön agentspoling, och du gör allt från att jaga skurkfrisörer till att köpa nya bilar och forska fram återhämtningsteknologier för dina agenter. Du krigar också en del, i det nu- och dåtida New Yorks gator, men skottväxlingarna handlar mest om att dutta på motståndarna och akta sin hälsomätare. Om du ligger brunt till kan du kalla in en till man i svart.

Men in Black 3 är gratis att ladda ned och degen drar Gameloft in på mikrotransaktioner. Freemium, som det heter. Precis som i Trade Nations eller Smurf's Village kan du spela gratis, men då vissa vapen eller byggnader tar en rejäl tid att utveckla utan att spendera "T-pulse", den huvudsakliga påskyndarvalutan i Men in Black 3. T-Pulse-paket kan köpas för allt från 15 spänn till maffiga 749-kronorspaket. Se till att du trycker på rätt knapp.

Men in Black 3
New York, 1969. Gatorna är fulla av hippies och aliens.

Vad man tycker om hela spelet beror till stor del på vad man tycker om hela betalningsmodellen. Jag har personligen lite svårt för hela Freemium-idén, då man ständigt påminns om att verkliga pengar behövs för att avancera och låsa upp nya delar hyggligt fort. Att diskutera prisvärdhet blir en ren omöjlighet då spelet kan vara både gratis och snordyrt på samma gång. Mina första anteckningar om spelet löd: "Kul och vanebildande - men till vilket pris?" Det låter som en anti-knark-kampanj, inte sant?

Överlag är Men in Black 3 välgjort på många sätt, och den där avspänt coola Men In Black-känslan finns där hela tiden. Det går dock rätt snabbt att tröttna på uppdragen, och jag känner sällan motivation att fortsätta storyuppdragen och utöka min bas. Men bli inte avskräckt från att testa spelet - det är ju gratis. Eller?

Men in Black 3
Men in Black 3
Men in Black 3
Men in Black 3
Men in Black 3
Men in Black 3
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Många olika uppdrag, prylar och byggnader, trevlig grafik, bra Men in Black-känsla
-
Mikrotransaktioner är inte för alla, blir lite långtråkigt, smårörigt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här