Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
The Hunter: Call of the Wild

The Hunter: Call of the Wild (PS4/Xbox One)

Expansive Worlds ambitiösa jaktsimulator har efter drygt sju månader landat på konsoler, och Andreas är tillbaka i jaktmarkerna för att ta reda på om jaktlyckan består.


Facebook
TwitterReddit

Så har det till slut blivit konsolägarnas tur att få prova på livet som jägare, efter att PC-spelarna har sprungit runt i såväl europeiska som amerikanska jaktmarker sedan i februari. Och, precis som förra gången, är det upp till dig som spelare att jaga alla möjliga djur, som du sedan fäller i utbyte mot pengar och poäng. För dessa kan du sedan köpa ny utrustning och avancera i ett klassiskt färdighetsträd innan du ger dig ut igen.

The Hunter: Call of the Wild
Att ha koll på omgivningen är viktigt om du ska ha en chans att fånga några fina troféer.

Och precis som förra gången är det samma tillvägagångssätt som gäller. Vandra runt i ett av två otroligt vackra jaktreservat och där ständigt vara på din vakt. Djur kan, som du kanske redan gissat, enkelt märka din närvaro. Här reagerar diverse fyrfotingar på ljud, doft och såklart på hur väl du syns. Det gäller därför att smyga så nära djuret som möjligt utan att märkas. Till din hjälp har du brunst-dosor som efterliknar djurens olika läten, kikare, karta och såklart bössan. Dock finns det ingen ljuddämpare (till skillnad från valfritt actionspel från de senaste tio åren), vilket tvingar dig att prioritera. För om Bambi kan upptäcka dig enbart genom ett felsteg över en kvist, så vore ett dån som påminner om domedagens entré också rätt svårt att missa.

The Hunter: Call of the Wild
Att gömma sig i buskage är ett effektivt sätt att gömma sig, men låter en del också.

Så förvänta dig inte en massiv begravningskortege strax efter det dödande skottet. När jag tänker efter kan du behöva spåra upp djuret från det att du träffat det, tills det segat ihop en bit bort. För i min erfarenhet är skadeskjutning vanligare än att det dör på fläcken, och detta kräver att du följer spåren. Fast efter blod istället för avtryck och spillning.

The Hunter: Call of the Wild
Ibland känns det som om djuren är helt borta. Eller kan det vara för att jag insisterar på att springa.

Återigen tror jag att det här spelet antingen kommer tråka ut eller underhålla, beroende på hur stressad du som spelare är. Är du beredd att sitta en stund i ett buskage, undanskymd från insyn, och vänta på fyrfotingen? Eller vill du agera snabbt och effektivt håva in pengarna? Tja, sistnämnda kommer nog inte lyckas så bra med tanke på att djuren är väldigt lyhörda. Om du däremot inte har något emot att spendera lite tid tillsammans med moder naturs relativa tystnad, har du mycket att hämta här. Och innan jag fortsätter vill jag bara påpeka, den här gången tog det mig inte 90 minuter innan jag fällt mitt första villebråd. Utan 15.

The Hunter: Call of the Wild
The Hunter: Call of the Wild
The Hunter: Call of the Wild
The Hunter: Call of the Wild
The Hunter: Call of the Wild
The Hunter: Call of the Wild
The Hunter: Call of the Wild
The Hunter: Call of the Wild