Svenska
Gamereactor
recensioner
Castle Pals

Castle Pals

Karln bakom titlar som Space Thing, Flip Champs Reloaded samt Golf Zero är tillbaka och Petter har delat ut betyg...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Karln bakom titlar som Space Thing, Flip Champs Reloaded samt Golf Zero är tillbaka och hans nya titel stavas Castle Pals och är en mix mellan Super Meat Boy, Super Mario World samt Flappy Bird. Jag installerade detta på min Iphone 8 Plus för lite drygt två veckor sedan och har sedan dess tillbringat minst 45 minuter per dag med indiegubben Brad Erkkila senaste skapelse.

HQ
Castle Pals
Touch-spelkontroll fungerar ofta dåligt men i Castle Pals känns det bra. Stora, tydliga knappar och rapp programkod gör såklart sitt.

Castle Pals utspelar sig i ett retromysigt pixelslott där två stycken kompisar (duh!) vid namn Kylee & Owen röjer loss för fulla muggar. Slottet heter Pookapick (!) och tanken är att nå slutet för att återställa ordningen i det universum och eko-system och pixliga ruskprickar som vandrar de cementgrå korridorerna. Spelmässigt handlar det om en njutbart mysig liten mix mellan borg-banorna i Super Mario World samt den där skärm-by-skärm-baserade utmaningen från indiesuccén Super Meat Boy. Det som gör Castle Pals unikt är att spelet hela tiden slungar spelaren mellan Kylee och Owen. Förstnämnda är en stentuff äventyrsbrud som kan slåss, sparkas samt utföra Haggars vildsinta superattack (när han håller båda armarna rätt ut och snurrar likt en dåre) från Final Fight medan Owen har en mössa utrustad med propellrar.

Castle Pals
Owen har en propeller-möss aoch kan därmed flyga till platser som Kylee inte kan nå.

Variationen här är därmed superb. I ett par minuter aktiverar man lönndörrar, löser små pussel och sopar på fiender på snoken med Kylees enorma knytnävar medan man nästa sekund tappar nervöst på skärmen i ryslig takt för att hålla Owen i luften samtidigt som han svävar över en rad überdödliga spikfällor. Castle Pals börjar enkelt men blir snabbt, redan efter en kvart, riktigt utmanande och cirka en timme in i Brad Erkkilas spel är utmaningen så pass rejäl att jag vid flera tillfällen har bitit mig i knogarna samt skrikit rakt ut. Det slutar dock aldrig att vara roligt, slutar aldrig att vara tillräckligt belönande för att verkligen hålla mig kvar, och med tanke på att detta är ett plattformsspel med touch-spelkontroll där mikromillimeter-precision utgör själva grunden i mekaniken, är det ingen dålig komplimang.

Detta är en annons:
Castle Pals
Castle Pals blir snabbt svårt. Väldigt svårt (och väldigt roligt).

Grafiken är läcker också. Charmigt gammaldags och klassisk men trevligt skalade pixlar och mysig design. Jag gillar även musiken och anser presentationen vara klart duglig. Med tanke på att Castle Pals är gratis och dessutom inte pressar mikrotransaktions-trams upp i ansiktet på den som spelar, råder det inga som helst tveksamheter att detta är en titel du absolut bör ladda ned och installera. Idag!

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Mysig design, charmig musik, klockren spelmekanik, god variation, utmanande
-
Lite väl kort
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Castle PalsScore

Castle Pals

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Karln bakom titlar som Space Thing, Flip Champs Reloaded samt Golf Zero är tillbaka och Petter har delat ut betyg...



Loading next content