Svenska
Gamereactor
recensioner
Spider-Man

Spider-Man: The Heist

Black Cat har slutat gömma sig för spindeln i det första speltillägget till Spider-Man...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ungefär en och en halv månad har gått sedan Spider-Man gjorde entré på Playstation 4 och frälste såväl oss som resten av spelvärlden. Många kanske har hunnit lägga ned handkontrollen sedan dess, men den första delen av ''The City That Never Sleeps'' ger spelare en bra anledning att åter igen ta kommandot över spindeln. Redan i huvudspelet kunde man se spår av Black Cat som Peter Parker uppenbarligen har en komplicerad relation till, men det är först nu som vi för första gången får träffa henne.

New York har återhämtat sig sedan spelets huvudberättelse nådde sitt slut. The Heist utspelar sig ett par månader efteråt och det mesta är som vanligt (om man kan säga så) i Peters liv. Det är under ett inbrott som han åter igen korsar vägar med Felicia Hardy, bäst känd som Black Cat, och som vanligt är hon lömsk nog att lura hjälten. Hon har dock goda skäl för att åter igen beblanda sig med stadens kriminalitet och hon tänker inte låta Spidey sätta stopp för henne. Den här gången är det personligt. Det är en härligt skriven berättelse som bara fått sin början men här finns flera detaljer som fans kommer att glädjas åt.

Spider-Man
När Black Cat avslöjar en hemlighet om henne blir även Spider-Man otålig och vill snabbt ha svar...

Vill man ta del av hela berättelsen som The City That Never Sleeps berättar är det såklart värt att investera i hela säsongspasset. Dels på grund av priset, men även för att The Heist inte fungerar särskilt bra som en fristående episod. Som jag tidigare nämnt handlar de kommande episoderna om en och samma berättelse som är uppdelad i tre delar och på så vis kommer du känna dig lurad om du bara har planer på att spela The Heist. Utan att säga för mycket avslutas den första delen med en cliffhanger så det vore tråkigt om någon vilsen själ endast tänkte investera i The Heist.

Detta är en annons:

De som tröttnade på Spider-Man efter huvudberättelsen kommer knappast underhållas av den första episoden. The Heist är nämligen mer av samma och bjuder således inte på några överraskningar alls. Vissa saker håller än, medan andra inte görs lika bra en andra gång. Jag kände exempelvis en stor mättnad på att stoppa biljakter och sätta stopp för brott medan spelet i sig fortsätter underhålla. Endast en större nyhet medföljer speltillägget och det handlar om den makalöst ointressanta skurken Screwball. Ni vet, skurken som är helt besatt av att få så många följare på nätet som möjligt. Precis, hon är tillbaka. Denna gång har hon fem utmaningar att bjuda på som alla påminner om Taskmasters utmaningar så på sätt och vis är inte ens detta tillägg en nyhet.

Spider-Man
Lägg till kulsprutor som ett nytt hot för spindeln.

Vad det gäller episodens livslängd är den relativt kort. Det tog mig knappt två timmar att slutföra huvuduppdragen och ungefär tre timmar att bocka av resterande uppgifter. Som jag nämnde tidigare handlar det utöver huvudberättelsen om att genomgå Screwballs utmaningar, sätta stopp för diverse brott och hjälpa NYPD att lokalisera stöldgods. Principen är ungefär densamma som att hitta Parkers ryggsäckar. För att bidra med lite variation i de olika brotten har Insomniac Games hur som helst dragit nytta av Spider-Mans egentillverkade spider-bot. Brottslingarna har nämligen börjat placera ut bilbomber som du med hjälp av en EMP-våg måste eliminera innan de exploderar. Även flera skyskrapor är hotade av bomber vilket kräver dig att desarmera dem på plats istället.

Spider-Man
Relationen mellan Peter och Felicia är fenomenal.
Detta är en annons:

Trots en relativt kort spellängd tycker jag att priset känns rimligt. För cirka 60 riksdaler får du tre underhållande timmar och lägger du till lite mer pengar har du snart investerat i hela säsongspasset vars delar jag bara kan anta kommer vara ungefär lika långa. Trots att det bjuds på få nyheter är The Heist fortfarande ett roligt tillägg till ett fantastiskt spel i övrigt. Om du inte tröttnade på Spider-Man efter huvudspelet råder det inga tvivel om att du kommer gilla det här också. Ledsnade du däremot på konceptet kommer The Heist knappast få dig att vilja dansa av glädje.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Underhållande berättelse, härlig kemi mellan Spider-Man och Black Cat
-
Få nyheter, fungerar inte väl fristående
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Medlemsrecensioner

  • AG Jati
    Länge sen man verkligen KÄNNT sig som en man i spandexmössa och kallingar Jag ville verkligen att Insomniac skulle få mig att KÄNNA mig som... 9/10

Relaterade texter

5
Spider-Man Remastered ändras efter kritik

Spider-Man Remastered ändras efter kritik

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Det har varit uppmärksammat att Spider-Man Remastered släpps till Playstation 5, en uppfräschning av ett blott två år gammalt spel, där uppgraderingen inte ingår för den...



Loading next content