Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Lenovo Legion C730 Cube

Lenovos ultrakompakta, semi-portabla arbetshäst har hårdtestats av en imponerad chefredaktör

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag vet inte vad det är med mig ibland och min syn på industridesign. Men även om jag skulle vilja ogilla hur den nysläppta, stationära budget-speldatorn Lenovo Legion C730 Cube ser ut, går det bara inte. Istället älskar jag den. Trots att den faktiskt ser exakt ut som min gamla OBH Nordica-fritös (minus all jordnötsolja). Detsamma gäller min arbetshäst till Mac Pro (den svarta tunnan) som ser ut som en papperskorg men ändå dyrkas rent designmässigt av undertecknad.

HQ

Våra recensioner av färdigbyggda märkesdatorer inom gaming-segmentet möts inte sällan av den där gamla mossiga åsikten från vissa läsare att man som kund blir lurad. Att det aldrig är värt pengarna eftersom man kan bygga datorn själv, för en billigare peng. jag begriper naturligtvis varifrån dessa kommentarer kommer och hur man resonerar, i stort, om man går runt med den inställningen men för mig blir det lite som att rata en Porsche GT2RS eftersom den kostar 2,7 miljoner kronor. Pengar som man kan köpa en Volvo V60 för och trimma den för 900 000 kronor och i och med det få en bil som inte bara går snabbare än den dyra tysken men också kostade 1,5 miljoner mindre. Det är skillnad på prylar och prylar och även om jag inte vill påstå att Lenovo är datorvärldens motsvarighet till sportvagnarna från Stuttgart, finns det en poäng i den liknelsen, skulle jag vilja påstå.

Lenovo Legion C730 Cube
Det finns tydliga drag från Apples gamla G5:a här med tanke på den kubiska formen, handtaget och hålen på framsidan.

Lenovo Legion C730 Cube är ingen värsting, på något sätt. Istället är det en mellanstark dator till ett mellanpris. Mer eller mindre. Och här på redaktionen har vi framförallt testat den som en del av vår nybyggda racingsimulator-rigg. Kuben innehåller en Core i5-processor med sex stycken kärnor (2,8 GHz), ett GeForce GTX 1060-grafikkort, 8GB arbetsminne och en SSD på 256 GB. Som sagt, ingen frustande prestandabest som kan mosa upp Battlefield V i 4K med alla effekter och hans moster pådunkade, men fortfarande en kapabel och kompakt arbetshäst. Faktum är att detta egentligen är en högst portabel dator. Som att bära med sig en brödrost med ett supersmidigt topphandtag, ungefär. Och därför ställer vi den heller inte ansikte-mot-ansikte med de snabbaste stationära burkar vi klämt på under det senaste året.

Precis som många andra av dessa färdigbyggda märkesdatorer specialiserade för spelande, levereras denna burk med en uppsjö av ingångar. Eller vad sägs om hela åtta (!) USB-portar (varav två stödjer USB 3.0), tre DP-portar, en Mini DP-ingång, ethernet, hörlursjack och en HDMI-ingång. Dolby Atmos stöds av ljudkortet som Lenovo stoppat in och även fast det saknar USB C-ingångar anser jag att möjligheterna tat koppla in i stort sett vad som helst är mycket goda. Vi har kört den i vår racingrigg de senaste veckorna tillsammans med massor av hårdvara som rattar, spakar, pedaler och lurar samt inkopplad i våra tre stycken Philips Momentun-monitorer på 43" styck.

Detta är en annons:

Lenovo Legion C730 Cube levereras i en gigantisk låda och medföljer gör ett trådbundet tangentbord och en trådlös, optisk mus. Tangenterna är dock inte mekaniska vilket gör att denna kombo inte är att rekommendera om du är en seriös onlinegamer. Både bordet och råttan är av enklare typ även om båda fungerar väl. Att uppgradera och byta ut komponenter i sin Lenovo Legion C730 Cube är busenkelt (som sig bör, för alla som inte har ett halvätet äpple som företagslogotyp) och här på redaktionen stoppade vi ganska snabbt in 8 extra GB arbetsminne i datorn.

Lenovo Legion C730 Cube
Det är en väldigt sober dator det här som ser dyr ut. Från alla vinklar.

För dig som vill spela i 1080p med en snyggt designad, superkompakt, semi-portabel kvalitetsdator utan krångel eller knussel är detta ett strålande alternativ. För dig som vill mosa på i 4K och med hög, hög skärmuppdatering krävs det något lite biffigare.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Magiskt läcker design, tyst och pålitlig, vettig prisbild, massor av ingångar, enkelt att byta ut komponenter
-
Lite för liten hårddisk, saknar USB-C
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content