Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
Borderlands 2

Borderlands 2: Captain Scarlett and her Pirates Booty

Den första riktiga expansionen till Borderlands 2 är äntligen här och Jonas Mäki har tampats med ninjapirater, seglat Sand Skiff och besökt charter-hålan Oasis inför denna recension...


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Redan med Borderlands visade Gearbox att man mycket väl förstod hur en bra spelexpansion ska se ut i bland annat Zombie Island of Dr. Ned. Vi snackar om välfyllda nya områden med helt nya personer, nya teman och en allmän känsla av fräschör samt seriens patenterat skruvade humor. Expansioner som precis lika gärna hade kunnat vara en del av det ordinariespelet rent kvalitetsmässigt.

Det är precis i det här facket vi hittar Borderlands 2-expansionen Captain Scarlett and her Pirates Booty. Så snart expansionen är installerad dyker en ny destination upp på din "fast travel"-karta kallad Oasis. Lagom kaxigt tog jag min ganska låglevlade Mechromancer och drog över, glad i hågen att få recensera detta nya äventyr.

Borderlands 2
Världens sämsta semesterort visar sig snart vara ett perfekt ställe för äventyr och loot.

Det som mötte mig var dock ett nedgånget semestersamhälle, till bredden fyllt med fiender som tog ihjäl mig snabbare än Snookie hinner säga något korkat i valfritt Jersey Shore-avsnitt.

Bara att byta till Berzerkern och åka tillbaka alltså, med det tunga artilleriet. Något jag faktiskt tackar för. Captain Scarlett and her Pirates Booty är gjort för spelare som redan kommit långt in i äventyret och ger bitvis rejält med tuggmotstånd oavsett vilken level man har. Redan i första semesterorten Oasis välkomnas man av pirater runt level 25, och sedan går det bara uppåt.

Borderlands 2
Som omväxling till alla robotar i Borderlands 2 bjuds man här på ninjapirater, skelett och de fruktade bjässarna anchormen.

Oasis är för övrigt ett ljuvligt ställe, en gammal lyxig resort vid havet som sett sina bästa dagar. Och havet och havet förresten... det har helt dunstat bort och kvar är en uttorkad håla med bryggor, fiskespön, döda korallrev sandstränder och långa pittoreska bryggor. Stan skulle bara helt övergiven, om det nu inte vore för den BFF man får kort efter att ha anlänt, nämligen Shade.

Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2