Svenska
Gamereactor
recensioner
Pokémon Black/White 2

Pokémon Black / White 2

Game Freak och Nintendos uppföljare till Pokémon Black/White liknar föregångaren, men är ändå proppat av härligt innehåll för fansen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är svårt att begripa hur framgångsrikt Pokémon faktiskt har varit för Nintendo genom åren. Spelserien, som först såg dagens ljus redan 1998, har dessutom ett vansinnigt bra grepp kring dagens unga generation spelare, som oproblematiskt kan rabbla all information om svitens alla delar.

Lika oproblematiskt är det inte att recensera spelen om fickmonstren. Utvecklingen hos de många delarna har nämligen nästan stått stilla, vilket gör dem svåra att skilja från varandra. Det är därför förvånande att Pokémon Black / White 2 är fullt av nytt innehåll, samtidigt som utvecklaren har tagit sig tid att förändra gamla möjligheter.

Pokémon Black/White 2
Allt är sockersött och färgglatt i Pokémon-världen, precis som det ska vara.

Konceptet består fortfarande av samma finurliga mix av monsterinsamling och enkla rollspelselement. Turbaserade strider låter dig fånga nya Pokémon (som läggs till din Pokédex), du kan uppgradera dem och lära dig om deras styrkor och svagheter, som alla är baserade på ett sten-sax-påse-system. Den som tidigare lagt 10 minuter på ett av seriens äventyr kan med andra ord greppa konceptet utan alltför mycket besvär.

Detta är en annons:

Äventyret är dock inte detsamma som tidigare, vilket först framgår av att man får utforska en del av Unova, som inte tidigare varit en del av serien. Det har gett utvecklaren mer möjlighet att göra städerna mycket större, och alla gym mer skilda från varandra.

Pokémon Black/White 2
Dialogen är välskriven, men vad hände med det stora fokuset på story som fanns sist?

Målet är fortfarande att inkassera alla åtta gym-märken, men denna gång kommer du uppleva se hur varje enskilt gym är större och tematiskt mer inspirerat av sin ledare. Det är diskutabelt om de faktiskt erbjuder större utmaningar än i tidigare spel, men de är ändå kul att besöka och utforska.

Söker man fler utmaningar hittas de i Pokemon World Tournament, där du regelbundet får möjlighet att ge dig på särskilt svåra motståndare. Turneringen är särskilt rolig att delta i om du har lirat seriens tidigare äventyr, eftersom många av motståndarna är karaktärer från tidigare spel.

Detta är en annons:
Pokémon Black/White 2
Det har idag sålts över 220 miljoner Pokémon-spel. Endast Mario har lyckats sälja fler.

Om du vill se dina fickmonster i andra sammanhang än strider kan du lägga tid på att sätta upp små musikaler, där alla Pokémon kan kläs ut och sedan dansa ystert runt sig själva. Det är galet, nästan meningslöst och något bara de mest passionerade fansen lär få ut något av. Pokéstar Studios, däremot, ger dig chansen att bli en slags filmhjälte, men det kräver att du följer ett manus, och sedan väljer att säga rätt repliker vid rätt tidpunkt.

Om du vågar gå online med dina små virtuella vänner har det senaste Pokémon-äventyret också lite extra att erbjuda. Fun Fest Missions innehåller massor av små uppgifter som alla har olika mål och belöningar. Roligast är dock att kopior av de spelare du möter på din färd, kan stanna kvar i din värld och starta små butiker i det så kallade Join Avenue. Dessa butiker kan stiga i nivå, vilket resulterar i ett större och mer varierat utbud av varor.

Pokémon Black/White 2
Pokémon Black / White 2 utspelas i Unova-regionen som är skapat med New York som förlaga.

Med alla dessa tillägg och förbättringar, är det en liten besvikelse att se hur storyn nästan inte har någon betydelse för spelet längre. Pokémon Black / White fick mycket beröm för sin överraskande djupa historia, men även om det återigen är Team Plasma som har huvudrollen i uppföljaren, verkar det som att de inte fyller något syfte denna gång.

Trots avsaknaden av en meningsfull historia, samt ett väldigt snarlikt spelupplägg jämfört med sist, är Pokémon Black / White 2 ett ymninghetshorn av bra innehåll för alla fans av serien. Jag skulle ha önskat lite mer verklig innovation, men med så mycket att göra, och så många olika möjligheter, är detta ett Pokémon-äventyr inga fans bör missa.

HQ
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Otroligt mycket innehåll, nya gymnasium, härliga onlinemöjligheter
-
Deja vu-känsla, menlös story
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Medlemsrecensioner

  • tishmaestro
    Sedan det härliga sena 90-talet har jag varit som förälskad i spel/TV serien Pokémon, som väldigt många andra även varit. Dock har den där... 9/10
  • Noire
    Det senaste Pokemon spelet som jag spelade hel hjärtat var Pokemon Silver. Men ska vi vara extra petiga så var det senaste Soul Silver till 3DS.... 8/10
  • reakiller94
    Nu är det dags för Sverige (och resten av världen) att spela Uppföljaren Pokémon Black and White 2 som bekant har varit ute i Japan i några... 8/10

Relaterade texter

PETA kängar till Pokémon

PETA kängar till Pokémon

NYHET. Skrivet av Jonas Elfving

Djurrättsföreningen PETA protesterar mot Pokémon Black/White 2 och skapar ett parodiskt spel om saken. I ett uttalande jämför man monstren med hur verkliga cirkuselefanter behandlas



Loading next content