Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
Borderlands 2

Borderlands 2: Mr. Torgue's Campaign of Carnage

Skrikande fribrottare, bastanta bossar, vansinnesaction och Rocky-parodier. Jonas Mäki har hårdtestat den senaste Borderlands 2-expansionen Mr. Torgue's Campaign of Carnage...


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Plötsligt hittar jag Badass Crater of Badassitude (japp, en plats som heter exakt just så) på min karta. Ett namn som visar sig vara väldigt passande när vi snackar om nya Borderlands 2-expansionen Mr. Torgue's Campaign of Carnage. Här har vapentillverkaren och gaphalsen samt sannolikt fribrottaren Mr. Trogue hittat ett nytt "vault", och enligt legenden kan det bara öppnas av Pandoras bäste krigare.

Det här har gjort att Mr. Torgue byggt en arena och hängivet letar efter just den kraftfullaste krigaren, något man blir varse så snart man kommer till Badass Crater of Badassitude. Mr. Torgue skriker, gapar och härjar och är så ofantligt macho att det mesta jag varit med om innan förbleknar. Innan jag vet ordet av raggar jag sponsorer, tränare och är med Rocky-parodier och krigar i nämnda arena där våg efter våg av fiender attackerar.

Borderlands 2
Arenan är den förmodligen coolaste och viktigaste platsen i Mr. Torgue's Campaign of Carnage.

Till min stora glädje är det även fler som gör anspråk på att vara Pandoras bäste krigare och tack vare det är Mr. Torgue's Campaign of Carnage till bredden fyllt av hugade stridspittar i alla former, storlekar och färger redo att göra upp. Det leder till en hel del minnesvärda bossfighter som fläskberget Motor Momma som sittandes i en stor tvåsitsig motorcykel försöker göra livet surt för mig och mina vänner.

Men se det lyckas hon inte med, tvärtom har vi skitkul under den hektiska striden innan vi beger oss mot nästa ställe. Mr. Torgue's Campaign of Carnage innehåller nämligen en brutal mängd sidouppdrag där vi bland annat får träffa fanfavoriten och fullblodpsykopaten Tiny Tina samt evigt populäre Mad Maxxi. Just det här tycker jag är vad Gearbox lyckats allra bäst med i sina båda hittills släppta Borderlands 2-expansioner.

Borderlands 2
De båda ninja-lootarna StoppaDuvan och Apparaten nöjer sig inte med att stjäla allt utan försöker även vinna sig framgång på jackpot i Mad Moxxis filial.

Ingen av dem är nämligen någon billig liten grej, utan vi snackar rejäla uppdateringar som i sig faktiskt är lika stora som många spel är idag. Captain Scarlett and her Pirates Booty tog mig åtminstone 10 timmar för att göra allt, och Mr. Torgue's Campaign of Carnage är fullt jämförbart innehållsmässigt och innehåller dessutom svinsvåra uppdrag för level 50-spelare som man kan köra hur många gånger man vill. Mina farhågor om en enkel Horde-expansion, vilket var det första jag tänkte på när jag hörde talas om arenakonceptet, kommer därför snabbt på skam då det finns både story och massor av platser att besöka.

Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2